Home / Monden / Deputatii au decis. Bancile, lovite in plin. Românii primesc un ajutor nesperat . Toti cei cu rate la banci rasufla acum usurati

Deputatii au decis. Bancile, lovite in plin. Românii primesc un ajutor nesperat . Toti cei cu rate la banci rasufla acum usurati

Românii primesc un ajutor nesperat de la parlamentari. Camera Deputatilor a adoptat legea privind darea în plată a caselor datornicilor către bănci, inițiate de deputatul PNL Daniel Zamfir și avocatul Gheorghe Piperea și susținută de parlamentari din toate partidele politice.

Mai exact, prin această intervenție legislativă se prevede că băncile nu vor mai putea să emite alte pretenții materiale asupra datornicilor, iar datoria către creditor se stinge, fără alte penalizări sau costuri pentru restanțierii insolvenți.

Fișa proiectului de Lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite (PLx 743/2015) poate fi analizată AICI.

Această inițiativă îi sperie cu adevărat pe bancheri, care nu-i vor mai putea urmări pe debitori din tată în fiu, pentru a recupera datoria integrală, plus dobânzi, plus comisioane etc., în cazul în care prețul imobilului dat în plată nu acoperă toate aceste pretenții ale creditorilor.

„Prezentul proiect de lege, care transpune si prevederile Directivei 2014/17/UE a Parlamentului European, și a Consiliului, își propune să creeze un mecanism prin intermediul căruia predarea de către debitor creditorului a imobilului aflat în proprietatea sa, ca urmare a acordării de către acesta din urmă a unui credit, să stingă integral obligația debitorului. Darea în plată reprezintă o soluție echitabilă atât pentru debitor, cât și pentru creditor care, la momentul acordării creditului, a apreciat că imobilul adus ca garanție acoperă valoarea acordată”, arată inițiatorii în expunerea de motive a legii.

Legea a fost adoptata cu voturi 233 pentru, 1 impotriva si 1 abtinere.Casa-Bani1

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Udrea și Bica, arestate în Costa Rica de Interpol

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute miercuri de autorităţile din Costa Rica, în …

Un comentariu

  1. isi apara pielea parlamentul de ce nu au facut asa de mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 1 =

%d blogeri au apreciat: