Home / Actualitate / De ce este important ca hotele sa fie curatate?

De ce este important ca hotele sa fie curatate?

Hotele din orice bucatarie, fie cea din propria ta locuinta, ori cea dintr-un restaurant acumuleaza depuneri masive de grasime. Aceasta grasime este extrem de inflamabila, se poate topi si se aprinde chiar si de la cea mai mica scanteie. Pentru a evita o astfel de situatie trebuie sa curatati hotele.

Curatarea hotelor poate fi facuta chiar de voi, pentru hotele de acasa. Pentru hotele profesionale, cele din restaurant, este nevoie de serviciile unei firme de curatare hote.

O firma de curatare hote se va ocupa de curatarea si degresarea in intregime a sistemului de evacuare. Hotele sunt un element indispensabil intr-o bucatarie, mai ales in acele bucatarii unde se gateste intens. Cu ajutorul lor, aburii si vaporii de fum sau grasime sunt eliminati, iar calitatea aerului din bucatarie va creste.

Cat de des trebuie sa fie curatate hotele?

Curatarea hotelor trebuie sa fie facuta in medie de doua ori pe an, dar aceasta perioada poate varia in functie de cat de des se gateste in respectiva bucatarie, sau in functie de mancarurile preparate  ori de frecventa cu care se foloseste hota.

Importanta si beneficiile unei hote curatate periodic:

  1. Intreg sistemul este imbunatatit, ventilatia este imbunatatita.
  2. Riscul de incendii scade, beneficiarul avand siguranta si confort psihic. Grasimile care se aduna in hote, mai ales cele care se aduna in tubulatura, sunt extrem de periculoase. Ele se topesc chiar si la cele mai mici temperaturi, putand isca incendii sau in unele cazuri chiar explozii.
  3. Riscul de infestare cu insecte sau de aparitie a bacteriilor scade. Grasimea este ca un magnet pentru insecte, fiind una dintre alegerile lor de hrana. Insectele pot aduce cu sine bacterii care se pot stabili in depunerile de grasime. Grasimea infestata se poate scurge in mancare si poate imbolnavi persoanele care lucreaza in acea bucatarie, sau pe cei care consuma mancarea care se prepara acolo. In plus, gandacii miros ingrozitor, un miros care poate altera calitatea aerului.
  4. Bucataria este curatata dar si igienizata in acelasi timp.

Care sunt zonele din sistemul de evacuare care sunt acoperite de grasime in exces?

  1. Tubulatura: este una dintre zonele unde se regasesc cele mai mari depuneri de grasime. Grasimea se depune pe tubulatura verticala, orizontala, pana si pe ramificatii.
  2. Ventilatorul si lamelele ventilatorului: grasimea care se depune pe lamelele ventilatorului este si ea periculoasa si poate crea defectiuni majore intregului sistem. Fara un ventilator functional, aerul viciat nu poate fi eliminat intr-un mod corespunzator, dintr-o bucatarie.

 

Despre Redactoe Ziarul De calafat

Check Also

Cod galben de ploi in toata Oltenia

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare valabilă în perioada 7 octombrie, ora 3:00 — …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *