Home / Politica / Cum a reusit Petre Traistaru sa fie considerat cel mai bun primar din istoria recenta a Calafatului – ANALIZA

Cum a reusit Petre Traistaru sa fie considerat cel mai bun primar din istoria recenta a Calafatului – ANALIZA

Au trecut iata mai bine de 10 ani de cand Petre Traistaru a parasit fotoliul de primar si iata ca marea majoritate a calafetenilor , chiar si a celor care nu l-au votat , il considera cel mai bun primar din ultimii 30-40 de ani . In cele ce urmeaza vom analiza de ce exista aceasta opinie .

In momentul in care a devenit primar Petre Traistaru avusese doua mandate de consilier local , fusese director al Fabricii de Conserve si manager al Moarei Calafatului si deci beneficia de o experienta administrativa importanta .

Primul aspect este ca desi parea intransigent Petre Traistaru a stiut mereu sa negocieze . A avut lungi perioade in care PSD se afla in opozitie dar in permanenta a tinut un discurs viu cu toti membrii consiliului local . A reusit sa realizeze centrul civic in urma unui maraton de discutii si consultari cu membrii opozitiei .

In permanenta a fost aplecat catre problemele de administratie , dar a avut un dialog constructiv cu toti cei care il criticau si nu de putine ori a acceptat si alte puncte de vedere daca le-a considerat oportune . A stiut sa treaca peste adversitati de o viata pentru a-si putea indeplini proiectele . Nu a depasit niciodata acea „linie rosie” a lucrurilor care nu se fac adversarilor politici . Foarte important este ca nu a mintit si si-a respectat promisiunile din negocierile politice .

Poate cel mai important este ca si-a pastrat echipa cu care a plecat la drum si care il ajutase sa castige desi la valul de popularitate pe care il avea in anul 2000 probabil ca putea sa castige si singur . A tinut vie si organizatia de partid care era o sursa importanta de informatii privind problemele care trebuiau remediate in oras .

A stiut in permanenta sa aiba o relatie foarte buna cu organizatia PSD Dolj care l-a sustinut in permanenta , fiind celebra excelenta relatie pe care o avea cu presedintele Consiliului Judetean Dolj .

A ignorat in permanenta barfele si cancanurile si s-a concentrat pe problemele serioase ale urbei .

In acea perioada administrarea orasului era mult mai complicata deoarece in subordinea primariei se aflau atat serviciul de apa cu statia de captare si cea de epurare dar si Uzina Termica iar SCGCL efectua numeroase servicii pentru populatie .

A fost respectat in primarie prin modul sau de comportament nu prin haituirea sau terorizarea angajatilor . A stiut sa impuna un standard de comportament in primul rand prin atitudinea sa .

Nu a sustinut proiecte aberante si s-a pliat in permanenta pe lucruri realizabile , bine analizate inainte de a fi demarate .

Si acum ramane o voce extrem de clara si de coerenta in Consiliul Local .

Cu acest model de comportament , Petre Traistaru a condus in perioada 2000-2008 si dupa zece ani , majoritatea calafetenilor il considera cel mai bun primar din ultimii zeci de ani . 

 

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Andreea Marineascu este noua presedinte al OFSD Calafat

” Organizatia Femeilor Social Democrate din Calafat si-a ales conducerea pentru urmatorii doi ani ! …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 1 =

%d blogeri au apreciat: