Home / Local / Cu sprijinul primarului Lucian Ciobanu , spitalul Calafat a fost modernizat

Cu sprijinul primarului Lucian Ciobanu , spitalul Calafat a fost modernizat

Conducerea spitalului sustinuti de catre primarul Lucian Ciobanu au reusit o modernizare ampla a spitalului municipal Calafat . Peste 15% din populația Doljului ajunge pentru tratament în Spitalul din Calafat. În acest an, până în luna octombrie, în spital au fost internați în jur de 8.000 de bolnavi, iar în ambulatoriu au fost oferite consultați pentru 24.000 de pacienți. Medicii spun că adresabilitatea către spital este tot mai mare, numai în Compartimentul de Primiri Urgențe ajung lunar în jur de 1.300 de pacienți.

A fost investit mult in aparatura medicala . La Terapie Intensivă au fost aduse paturi electrice, iar la Dermatologie un electrocauter. „Avem mulți medici tineri, dornici să munceacă și să își facă treaba la standarde cât mai înalte. Ca să îmbunătățim serviciile am adus un aparat de ventilație mecanică pentru Urgență și un electrocauter pentru Dermatologie, unde avem o adresabilitate destul de mare. Am luat și un ecograf 4 D pentru Secția de Obstetrică Ginecologie. Am achiziționat și o linie de endoscopie în ideea că, în curând, vom aduce și un medic gastroenterolog. În acest moment avem doar aparatura. Am scos post la concurs, dar nu s-a ocupat.

Mai multe secții din spital au fost renovate, pe altele încă se lucrează în acest moment. Până acum au fost reabilitate etajele trei și patru ale spitalului, mai exact Secțiile de Pediatrie, Chirurgie și ambulatoriul spitalului. Acum se lucrează la Ginecologie și la Medicină Internă. Urmează Secția de Neurologie. Banii vin din contractul cu Casa de Asigurări Sănătate, din venituri proprii și de la bugetul local.

Pediatria este una dintre secțiile reabilitate. Secția are 25 de paturi, iar saloanele sunt împărțite pe afecțiuni: digestive, respiratorii, salon de reanimare și izolator. În ultimele trei luni, aici au ajuns patru cazuri de rujeolă care nu au necesitat transfer la Spitalul de Boli Infecțioase Craiova. „Nu avem pacienți care vor să se trateze în altă parte. Cazurile care ne depășesc pe noi sunt trimise la unitățile superioare din Craiova. Avem o dotare destul de bună. Am reușit să facem rost de bani și pentru renovare, și pentru igienizare. Respectăm circuitele și am reușit să schimbăm și mobilierul pentru că era destul de vechi“, declară dr. Liviu Pașca, șeful Secției Pediatrie.

70 de pacienți ajung lunar la Balneofizioterapie

Secția de Balneofizioterapie este atracția Spitalului din Calafat. Pacienți din toată regiunea vin la această bază de tratament. Spitalul are amenajată și o sală de kinetoterapie. În total, aici vin cam 70 de pacienți pe lună. Solicitările sunt mai multe, dar oamenii sunt programați astfel încât spitalul să se încadreze în finanțarea pe care o primește de la CAS. „Atât putem să internăm lunar pentru a putea respecta contractul. Sunt mult mai mulți pacienți care solicită lunar această specialitate. În sala de kinetoterapie s-au făcut dotări cu aparatură și au fost îmbunătățite condițiile hoteliere prin înlocuirea mobilierului. În secție lucrează doi medici, un kinetoterapeut, maseuri, asistente specializate pentru baza de tratament“, precizează dr. Mihaela Peca.

Noua conducere tanara a spitalului reprezentata de directorul Daniela Dina a adus un suflu nou si o implicare intensa in problemele medico – sanitare reusind sa realizeze un contract foarte bun cu CAS si sa gireze un mod mai eficient si mai modern de a gestiona resursele si problemele spitalului municipal Calafat . Rezultatele nu s-au lasat asteptate vazandu-se schimbari esentiale in numai o jumatate de an de la instalarea noii conduceri .Noul manager a reusit rapid sa formeze o echipa de conducere capabila sa realizeze serviciile contractate cu CJAS prin implicarea medicilor din spital .

Un merit deosebit il are in special Radu Draghici presedintele PSD Calafat care a realizat in permanenta un lobby activ atat la primarie cat si in consiliul local pentru obtinerea banilor necesari finantarii spitalului . Acesta si-a pus in permanenta suportul politic dar si relatiile personale foarte bune cu fostul si actualul primar in slujba intereselor legitime ale spitalului si implicit a sanatatii calafetenilor . De asemenea primarul Lucian Ciobanu a declarat din prima zi de mandat ca sanatatea este o prioritate iar rezultatele se vad deja in mai putin de jumatate de an .

Despre slasher

Check Also

Cetăţean sirian ascuns pe osia unui camion, descoperit la P.T.F. Calafat

Poli i tii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat auț ș descoperit, …

18 Comentarii

  1. CUM SI A FACUT CU CE A PARTICIPAT ?

  2. cand? ca la sectia de neonatologie merg gandacii prin paturi

  3. Da taxa aia se mai plătește când intri la bolnav să l vezi?

  4. Omu vine la spital de nevoie iar portarul sta la panda că milogu unde o mai fii că la calafat

  5. Super!!dar cred ca ar trebui sa faceți ceva și la pediatrie unde mămicile dorm pe scaune

  6. Domnule Girtoi iar incepeti cu politica practicata pe timpul fostului primar?Explicati-le oamenilor ca modernizarile au fost facute din bugetul local si din fonduri proprii ale Spitalului la cererea Managerului,cerere transformata intr-un ProiRead more …

Lasă un răspuns

Or wait 5 seconds
%d blogeri au apreciat: