Home / Sport / Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2015. Premiu și pentru Paula

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a lumii în 2015. Premiu și pentru Paula

Cristina Neagu a terminat în forță anul 2015, cu o medalie de bronz la Mondialul de handbal feminin din Norvegia, alături de reprezentativa României, fiind de asemenea declarată MVP-ul turneului final. Joi seara a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii. Paula Ungureanu a fost și ea premiată.

Cea mai importantă publicație online de handbal, handball-planet.com, și-a desemnat laureatele anului 2015 în urma votului a 19 jurnalliști de specialitate din întreaga lume și al fanilor. Cristina Neagu a fost prima atât în opțiunile specialiștilor, cât și ale suporterilor, strângând 84 de puncte. Norvegianca Nora Mork, 52 de puncte, e a doua, conaționala sa Heidi Loke, 49 de puncte, a treia.

Cristina Neagu, 27 de ani, a cucerit în 2015 și Champions League, cu Buducnost Podgorica, fiind golghetera competiției și aleasă în echipa ideală a celei mai importante întreceri europene a cluburilor. De asemenea, a fost golghetera Campionatului Mondial din Danemarca, din decembrie, și selecționată în echipa ideală a competiției. A primit și titlul de handbalista anului în România în 2015.

În 2010, românca a fost desemnată cea mai bună din lume și în ierarhia Federației Internaționale de Handbal, având șanse la acest trofeu și în 2015.

Cristina Neagu este nominalizată și la Premiile Digi Sport, categoria Sportivul anului 2015. Votează AICI sportivii tăi preferați

Paula Ungureanu e și ea premiată în ierarhiile handball-planet.com, fiind desemnată cel mai bun portar din 2015. Ea a avut 23 de puncte, cu unul mai mult față de portarul campioanei mondiale, Norvegia.

Oana Manea a fost și ea nominalizată pentru postul de pivot și a strâns 19 puncte, fiind a treia în această ierarhie, după Heidi Loke și Dragana Cvijic.548569_548569_cristina_worl

Despre slasher

Check Also

Rezultate excelente pentru sportivii calafeteni in Bulgaria

Turneu internațional de judo Kozlodui, Bulgaria Pe data de 02.12.2017, în oraș Kozlodui s-a desfășurat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: