Home / Politica / Crin Antonescu da lovitura finala PNL-ului si o face praf pe Alina Gorghiu : ” PNL a fost inghitit de PDL ! „

Crin Antonescu da lovitura finala PNL-ului si o face praf pe Alina Gorghiu : ” PNL a fost inghitit de PDL ! „

Actualul lider al PNL, Alina Gorghiu, a declarat că USL a fost o greșeală și că PNL a fost ultima roată la căruță în această construcție politică. Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, cel care a fost copreședinte al USL, îi amintește Alinei Gorghiu că pe vremea USL, PNL a obținut cel mai mare număr de aleși locali din istorie. Totodată, Crin Antonescu susține că i se rupe sufletul când vede că în actuala construcție politică PNL-PDL, fostul PDL și-a impus discursul și valorile.

”Bun, fiecare are dreptul la o proprie evaluare și când e vorba de judecăți de valoare fiecare este cu dreptatea lui. Eu, sigur am o altă părere, eu nu mi-am schimbat nici motivele și nici intențiile pentru care am participat la construirea USL, nici intențiile cu care am participat la construcția acestui proiect politic. Ce pot să spun, însă, foarte clar, pentru că aici nu mai e vorba de evaluări, ci este vorba despre fapte concrete și aici mă despart categoric de doamna președinte în evaluarea conform căreia PNL ar fi fost în USL ultima roată la căruță. PNL a avut foarte clar un prinicpiu al parității, deci nu cred că în toată această perioadă din punct de vedere al imaginii, al modului în care s-au făcut discursurile politice, al modului în care s-au desfășurat acțiunile USL, putem vorbi despre ultima roată la căruță. Este o expresie nefericită pentru rolul jucat de PNL în USR. Să nu uităm, totuși, că în urma acestei construcții politice, PNL-ul de atunci a obținut în alegerile locale scoruri record, un număr de poziții record, cu mult mai multe decât în actuala formulă PNL-PDL. Să nu uităm de Guvernele USL, în care PNL a deținut paritate și ministere foarte importante.

Sigur, eșecul USL este unul indiscutabil. Împărtășesc părerea că PNL a fost trădat în acest proiect de partenerul de alianță, dar dincolo de asta argumentele pentru care am construit USL rămân valabile”, a declarat Crin Antonescu, pentru STIRIPESURSE.RO.

Întrebat dacă ar construi din nou USL, dacă ar fi în această poziție, Crin Antonescu a răspuns că ar face acest lucru. ”Da, pentru că și intențiile, și principiile au fost corect, cel puțin în ce ne privește pe noi, cei din PNL, le-am respectat, dar spun asta cu tot calmul, pentru că, repet, fiecare dintre noi are dreptul să-și revizuiască anumite evaluări, nu avem în niciun fel obligația de a fi la unison cu părerile și oricum asta de acum încolo este istorie”, a adăugat fostul lider al PNL.

L-am întrebat pe Crin Antonescu care a fost o construcție politică mai potrivită pentru PNL: cea cu PSD sau cea cu PDL-ul, cel împotriva căruia s-a format USL.

”Atunci când am început construcția PNL-PDL, eu consideram și consider și acum, că PNL avea toate elementele pentru a impune noii construcții nu doar numele, ci și propria sa viziune despre societatea românească și despre istoria-i recentă. Am sentimentul uneori și ăsta este un sentiment destul de trist, că mai curând evaluările fostului PDL s-au impus. Mărturisesc că mă doare sufletul când le văd reluate în gura unor oameni alături de care am lucrat, din vechiul PNL, dar din nou și aceasta este o chestiune pe care o privesc de la distanță. Cred, însă, că pe vechii liberali ar trebui să-i intereseze mai mult, dar asta este problema lor și nu a mea”, a precizat Crin Antonescu.stiripesurse.rocrin

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Tabăra politică de vară  a CSLDE „START – alegem România” a pus accent pe diminuarea fenomenului de „brain drain”

Peste 50 de tineri politicieni liberal democrați, membri ai Clubului Studenților Alianței Liberalilor și Democraților …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fifteen − nine =

%d blogeri au apreciat: