Home / Actualitate / Cod galben de ger pana marti

Cod galben de ger pana marti

Atenționarea intră în vigoare de astăzi de la ora 11 și este valabilă până marți. Sunt așteptate temperaturi de -20 de grade.

Astfel, în Moldova, Muntenia, Oltenia şi estul Transilvaniei, vremea se va menţine deosebit de rece, temperaturile diurne vor fi negative, iar dimineaţa şi noaptea va fi ger.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi -3 grade, iar cele minime se vor situa între -20 şi -10 grade, izolat mai coborâte.

Embed


Viorica Dima, meteorolog ANM, a precizat într-o intervenție telefonică la Digi24 că a fost emis acest cod galben pentru că „persistă acest regim termic deosebit de sever, vorbim de temperaturi cu 8-10 grade, izolat, chiar mai coborâte față de mediile multi anuale ale perioadei”.

„În cursul zilei, în mod obișnuit, la această dată ar fi trebuit să înregistrăm valorui de temperaturi între 0-7 grade în țară, circa 5 grade ar fi trebuit să fie în Capitală, în timp ce minimele nocturne normale pentru mijlocul lunii februarie ar fi trebui să fie -8-0, cu -3 la București”, a mai spus meteorologul Viorica Dima.

Meteorologul a mai spus că aceste temperaturi scăzute se vor înregistra până marți dimineață, după care „vremea va intra într-un proces de încălzire, spre weekendul viitor cred că putem vorbi despre o revenire la normalul termic al perioadei”.

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Poiana Mare, bazin legumicol consacrat

Legumicultorii din Poiana Mare, renumiţi la nivelul Doljului, n-au încheiat încă de livrat întreaga producţie …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − 4 =

%d blogeri au apreciat: