Home / Local / Cetăţean turc prins încercând să intre fraudulos în România pe la Calafat

Cetăţean turc prins încercând să intre fraudulos în România pe la Calafat

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Calafat au depistat, joi seară, în cadrul unei acţiuni organizate în raza de competenţă, un cetăţean turc care a încercat să intre ilegal în ţară. Bărbatul, care intenţiona să ajungă în Germania, a sărit dintr-un camion, încercând să evite controlul de frontieră. Acesta a fost returnat pe teritoriul Bulgariei, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Conform reprezentanţilor Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Dolj, poliţiştii de frontieră doljeni au declanşat, joi, o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale. Astfel, în jurul orei 18.00, la intrare în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Calafat, înainte de efectuarea controlului de frontieră, o persoană de sex masculin a fost observată în timp ce cobora dintr-un camion, care circula din Bulgaria spre România. Bărbatul a escaladat un gard şi a încercat să pătrundă într-o livadă cu pomi, pentru a evita controlul de frontieră. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, împreună cu poliţiştii locali, pentru reţinerea şi identificarea persoanei. La cercetări s-a stabilit că este vorba despre cetăţeanul turc Ibrahim A., în vârstă de 26 de ani. Acesta le-a declarat oamenilor legii că a călătorit până în Bulgaria ascuns în cabina unui camion, plătind suma de 300 euro, cu intenţia de a ajunge în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “tentativă de trecerea frauduloasă a frontierei de stat” şi, conform protocolului româno – bulgar, persoana a fost preluată de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun, după cum au precizat reprezentanţii STPF Dolj.frontiera1

Despre slasher

Check Also

Doi locuitori din Ciupercenii Noi, sunt cercetaţi penal pentru tăiere ilegală şi furt de material lemnos

Poliţişti din cadrul Secției 10 Rurală Poiana Mare, împreună cu colegi din cadrul Posturilor Ciupercenii …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: