Home / PUBLICITATE / Cercetatorii fac un anunt ingrijorator: „Asta ar putea distruge viata de pe Terra”

Cercetatorii fac un anunt ingrijorator: „Asta ar putea distruge viata de pe Terra”

O supernova uriasa ar putea genera o explozie masiva de raze gamma care ar putea sa distruga toate formele de viata de pe Terra, insa cercetatorii americani spun ca acest fenomen este „putin probabil” sa se intample, citati de dailymail.co.uk.
Sistemul stelar Eta Carinae este unul dintre cele mai mari si mai stralucitoare din galaxia noastra, Calea Lactee, si are o masa de 90 de ori mai mare decat cea a Soarelui. Acest sistem stelar contine si o parte intunecata – ar putea aduce sfarsitul tuturor formelor de viata de pe Terra.
Totusi, expertii spun ca acest lucru este „extrem de putin probabil”, insa ei nu au inlaturat complet aceasta posibilitate.
„Mai simplu spus, Eta Carinae este un butoi super-urias de pulbere stelara, care a ajuns aproape de finalul fuziunii sale”, se afirma intr-un articol publicat in revista Scientific American.
„Ar putea, de fapt, sa fi murit deja, iar lumina care poarta vestea despre moartea sa cataclismica ar putea sa se indrepte spre noi chiar acum”, precizeaza autorii aceluiasi articol.
Eta Carinae, denumita si „steaua mortii”, este un sistem stelar situat la 7.500 de ani-lumina de Terra, aflat pe punctul exploziei care il va transforma intr-o supernova.61470396

Despre slasher

Check Also

Sare de lavanda produsa la Calafat – proprietati incredibile

De ce sa folosesti sare de baie cu lavanda (cu ulei esential de lavanda) ? …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: