Home / Actualitate / Centrala termică pe lemne continuă să fie în preferințele românilor
centrala termica

Centrala termică pe lemne continuă să fie în preferințele românilor

Renovarea și modernizarea caselor este un aspect tot mai întâlnit și de altfel unul firesc. În acest sens, sunt foarte multe detalii de care trebuie să se țină cont pentru a avea parte de cele mai bune rezultate.

Probabil unul dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie să le prezinte o casă este sistemul de încălzire. Acesta este direct răspunzător de starea de confort a celor care locuiesc în spațiul respectiv, fiind totodată un factor important și pentru starea de sănătate.

Există foarte multe modalități de încălzire ce s-au dezvoltat de-a lungul timpului, însă unul pare să domine acest domeniu. Mai exact, e vorba despre sistemul de încălzire bazat pe material lemnos, fiind cu siguranță și unul dintre cele mai eficiente.

Astfel, tot mai multe persoane se orientează către acest tip de încălzire. Ce anume-i împinge să ia astfel de decizii și cum arată o centrală termică performantă? Vom discuta toate aceste aspecte în continuare și vom analiza cele mai bune oferte existente pe piață la ora actuală.

Materialele utilizate sunt variate

Un prim factor pentru care o centrală pe lemne este o alegere excelentă e faptul că materialul folosit ca și combustibil este unul destul de accesibil în România, lemnul fiind des întâlnit, iar mai mult decât atât se prezintă și sub o varietate de forme ce pot fi introduse în centrală.

Cu alte cuvinte, o centrală termică ce funcționează pe bază de material lemnos poate folosi, pe lângă lemn în mod evident, cărbune, rumeguș, brichete sau chiar și diverse deșeuri rezultate din activități principale de procesare a lemnului.

Așadar, e relativ ușor de făcut rost de combustibil, fiind prezent sub mai multe forme și eficiența fiind în același timp una ridicată, indiferent de alegere.

Autonomia ridicată

Atunci când se aduce în discuție a se investi într-o centrală termică performantă, cu siguranță autonomia joacă un rol deosebit de important. De ce? Ei bine, e foarte important ca, odată ce a fost alimentată centrala respectivă, aceasta să poată fi eficientă o perioadă cât mai lungă de timp.

Ca de exemplu, pe unul dintre site-urile de specialitate – www.stropuva-romania.ro, centralele termice furnizate sunt recunoscute pentru autonomia ridicată pe care o prezintă, aceasta fiind de 30 de ore cu o singură încărcare de lemne sau poate ajunge chiar și până la 3-5 la o încărcare de cărbune.

Prin urmare, odată încărcată o astfel de centrală nu mai e necesar să se facă tot felul de drumuri pentru a realimenta periodic. Era unul dintre aspectele cele mai deranjante la centralele mai vechi sau mai puțin performante, mai ales că deseori pe timp de noapte se întâmpla ca acestea să trebuiască a fi alimentate.

Sunt ușor de întreținut și prezintă o durată de viață mare

Trebuie să se conștientizeze faptul că o centrală termică pe lemne e o investiție importantă pentru orice gospodărie, iar asta înseamnă și un efort financiar pe măsură. Având în vedere toate acestea, e absolut firesc să se urmărească orice aspect cu privire la întreținere și durată de viață.

Din acest punct de vedere însă, produsele oferite de site-ul www.centrale-lemne-liepsnele.ro excelează pe deplin, fiind foarte ușor de întreținut și în același timp au o durată de viață foarte mare.

Știați că aceste centrale sunt echipate cu ventilator și trebuie să fie curățate de cenușă doar de două ori pe lună? Motivul îl constă faptul că arderile sunt foarte eficiente, astfel încât nu mai rămâne o cantitate mare de combustibil care să nu fie folosit.

Pe de altă parte, se estimează că pentru cel puțin 25 de ani o astfel de centrală termică poate funcționa fără cele mai mici probleme, ba mai mult sunt și certificate TUV (atestat german ce reflectă înaltul nivel de calitate).

Așa cum am menționat anterior, o astfel de investiție poate avea costuri importante pentru o gospodărie, însă specialiștii site-ului prezentat mai sus vin în întâmpinarea și ajutorul tuturor celor care-și doresc să le achiziționeze acceptând plata în 6 rate fără dobândă.

De asemenea, la aceste servicii se adaugă transportul gratuit și o garanție de 5 ani, astfel că o astfel de investiție se concretizează în a fi una deosebit de rentabilă. Ceea ce rezultă este un consum eficient de combustibil, un nivel termic cât mai confortabil și zero bătăi de cap.

Facebook Comments

Despre Redactoe Ziarul De calafat

Check Also

Jaf în casa bărbatului mort noaptea trecută în accidentul de la Calafat împreună cu copiii și iubita sa

Casa bărbatului a fost spartă în această dimineață de persoane necunoscute. Cel care și-a dat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + 10 =

%d blogeri au apreciat: