Home / Actualitate / Ce viza restructurarea propusa in Consiliu ? De ce nu a fost votata si ce se va intampla in continuare !

Ce viza restructurarea propusa in Consiliu ? De ce nu a fost votata si ce se va intampla in continuare !

In ultima sedinta a Consiliului Local a fost propusa o varianta privind restructurarea unor posturi din primarie . Aceasta a cazut insa la vot . Ceea ce trebuie avut in vedere este faptul ca initiatorilor le trebuiau numai un vot pentru a adopta proiectul . Se pare ca problemele in ALDE de unde a lipsit votul au fost rezolvate iar propunerea va reveni in luna ianuarie cand va fi votata odata cu propunerea de buget .

Exista voci care spun ca aceasta varianta a restructuraii nu a fost votata tocmai pentru ca era prea ” soft ” si nu rezolva problema bugetara acuta . Iata ce prevedea aceasta varianta . Desfiintarea a peste 20 de posturi dintre care numai doua ocupate ( la achizitii si protectie sociala ) , desfiintarea a doua directii si transformarea in posturi de muncitor a noua posturi neocupate de la birouri ! Cativa consilieri au preferat sa nu voteze aceasta varianta pentru a astepta luna ianuarie pentru a adopta o varianta care sa aduca o economie reala la buget . In imagine aveti propunerea integrala care a fost supusa la vot in plenul Consiliului Local . Asta e realitatea privind ceea ce s-a intamplat in consiliul local dincolo de povestile conform carora unii au aparat cu pretul vietii niste posturi care practic nu erau in pericol .

In curand vom prezenta in exclusivitate lista noii variante de restructurare , cu toate posturile propuse si cu numele celor care le ocupa . ( foto a ciornei care prezinta exact posturile si persoanele care dispar ) .

In acest moment exista doua curente de opinie din punct de vedere politic ; unul care are in vedere o restructurare care sa salveze structura bugetara iar celalalt care doreste ca lucrurile sa ramana asa iar bugetul sa fie inecat de cheltuielile salariale pentru ca actuala administratie dar mai ales zona politica care o sustine sa nu se mai poata reinventa asa cum s-a intamplat cu doi ani si jumatate in urma . Sustinatorii acestei teorii cred ca este deja prea tarziu pentru partidele aflate la conducerea orasului sa mai gaseasca o varianta noua pentru a avea o sansa la viitoarele alegeri locale . Acestia sustin ca din punct de vedere administrativ a mai ramas doar un an si jumatate , iar din aceasta perioada  daca scadem doua ierni , zile ploioase , weekenduri , zile libere , trei luni de campanii electorale( europarlamentare , prezidentiale si locale ) , practic nu mai ramane timp sa faci mai nimic chiar cu un buget generos .

Din pacate nici o eventuala restructurare nu ar rezolva lucrurile pe termen scurt sau mediu . Daca aceasta ar fi realizata in luna ianuarie – februarie , pana se obtine avizul ANFP , cu eventuale contestatii , preavizuri , etc se va ajunge in luna mai – iunie . Abia dupa aceea in lunile iulie -august va fi votata rectificarea care va tine cont de noile realitati bugetare , iar incepand cu luna septembrie vor fi realizate licitatii pentru lucrari cu banii economisiti , ceea ce inseramna ca aceste lucruri vor fi realizate abia prin 2020 . Iar aceasta este varianta optimista calendaristic .

Exista posibilitatea ca restructurarea sa nu aduca efectiv mari reduceri salariale daca posturile din administratie vor fi inlocuite cu posturi de muncitori care intr-
adevar sunt extrem de necesare actualei administratii . Trecerea serviciului de gunoi catre operator nu va rezolva problema deoarece odata cu personalul plecat vor pleca si veniturile . Mai mult in conditiile in care primaria va contiua sa incaseze banii de la populatie trebuie opriti un numar mare de incasatori care sa rezolve cu celeritate problema incasarilor .

Opinia Ziarului de Calafat este ca la inceputul anului viitor se vor discuta doua variante . Prima care sa vizeze o reducere a salariilor pe care nu si-o va asuma nici un consilier deoarece nimeni nu va risca sa pedepseasca toti angajatii pentru o schema de personal supraaglomerata . A doua va viza restructurarea si va fi propusa din partea puterii incorsetata de constrangerile bugetare dar va trece doar daca se va merge pe o varianta agreata de catre ALDE si/sau PNL . Va fi momentul in care pentru a salva bugetul nimeni nu se va mai gandi sa salveze persoane insa asa cum am aratat mai sus va fi mult prea tarziu .

In acest moment opozitia isi freaca mainile de fericire . Au sustinut propunerea de restructurare care intruneste o mare sustinere populara iar aceasta propunere nu a trecut , actuala administratie ramanand cu un buget sufocat de cheltuieli de personal . Deci au punctat la capitolul imagine atat in oras cat si in cadrul primariei unde vechii angajati ( care sunt majoritari ) au realizat ca nu sunt afectati de restructurare iar paradoxal prin respingerea punctului de pe ordinea de zi au castigat din nou deoarece administratia ramane cu aceeasi problema bugetofaga devoratoare de fonduri dar si de voturi .

 

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Tanar din Poiana Mare depistat la volan fara permis

La data de 6 noiembrie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliție Desa au depistat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × five =

%d blogeri au apreciat: