Home / Local / Ce inseamna proiectele si investitiile deja confirmate pentru calafeteni ?
Construction workers erect scaffolding on a building site located on the outskirts of Beijing September 23, 2009. China's growing economic influence in the developing world merits a louder voice for Beijing in the international financial system, central bank governor Zhou Xiaochuan said in comments published on Wednesday. Zhou's remarks feed into a debate about how to redistribute voting power in institutions such as the International Monetary Fund (IMF) to better reflect the fast growth of big emerging economies including China. REUTERS/David Gray (CHINA BUSINESS POLITICS CONSTRUCTION)

Ce inseamna proiectele si investitiile deja confirmate pentru calafeteni ?

Anul viitor se va incheia masterplanul de apa care este realizat in proportie de 90%cu sprijinul consiliului judetean si al primariei Calafat . Ce s-a realizat pana acum pe acest masterplan . Investitii importante la statia de apa care a transformat apa de la robinet mult mai buna decat cea din fantanile din Calafat conform analizelor . Investitii la statia de epurare , schimbarea unor conducte invechite la Calafat , apa potabila si canalizare la Ciupercenii Vechi precum si apa potabila la Basarabi si Golenti . A mai ramas de realizat canalizarea la Golenti si Basarabi in cursul anului viitor . De asemenea cand va fi realizat consrnsul in consiliul local va mai urma o investitie care va transforma dejectiile de acolo in ingrasamant pentru agricultura . Proiectul in ansablu s – a ridicat la peste 25 milioane euro .

A inceput derularea masterplanului de gunoi fiind realizate deja lucrari la groapa de gunoi . In viitor la Calafat va exista o statie de colectare si sortare dupa care gunoiul va fi transportat la groapa de la Craiova . Investitia va realiza cateva zeci de locuri de munca si va rezolva problema gunoiului nu numai in Calafat ci si in Ciupercenii Vechi , Basarabi si Golenti . Parteneri in aceast proiect sunt primaria Calafat si Consiliul Judetean Dolj .

Celelate proiecte depuse de catre primarie si aflate in diverse stadii de aprobare au in vedere urmatoarele :

Este vorba es[re proiecte obtinute de la guvernul Romaniei gen str . Tudor Vladimirescu prin PNDL sau refinantarea DC 66 prin MDRAP . Ambele proiecte insumeaza aprocimativ 120 miliarde lei vechi si vizeaza in mod direct lucrari importante de infrastructura . De asemenea prin INTERREG au fost aprobate 7 proiecte in mod direct primariei si inca unul care se va desfasura cu sprijinul primariei in valoare totala de 800 miliarde lei vechi . Jumatate dintre acestea vizeaza de asemenea lucrari ample de infrastructura .

De asemenea in acest moment primaria este angrenata in diverse faze ale unor proiecte mai mici cum ar fi ” Path of Clay ” sau un proiect IT cu o institutie universitara . Mai mult acum departamentul de proiecte se lupta sa mai obtina atat finantari guvernamentale in viitoarea faza a PNDL sau prin CNI dar va depune alte proiecte pe POR dintre care doua pentru spital si inca unul referitor la o mare baza sportiva care au sanse extrem de serioase de a fi aprobate .

Toate aceste proiecte nu inseamna numai lucrari ample de infrastructura precum si investitii serioase in sanatate si invatamant daR vor crea locuri de munca si vor aduce o importanta infuzie de capital in economia calafeteana care la randul sau va genera alte locuri de munca .Societatea primariei ar putea prelua componente importante ale acestor lucrari creand in acest sens locuri de munca . Aceste proiecte aprobate sau care urmeaza sa fie supuse aprobarii se vor derula efectiv in urmatorii 5-6 ani si vor schimba definitiv fata orasului dar si nivelul de trai al locuitorilor sai . Suma numai a proiectelor deja aprobate depaseste bugetul de investitii a Calafatului pe o perioada de 40 de ani . cam ce ar insemna insa aceste proiecte ? Refacerea integrala si modernizarea strazilor Tudor vladimirescu , Traian , HCC , bulevardul de Centura , Jiului , lucrari la muzeu , lucrari in zona falezei Dunarii , modernizarea si utilarea spitalului municipal , crearea unei zone turistice intr-un areal protejat , promovarea municipiului Calafat , etc .

In privinta investitiilor directe deja este confirmata activitatea a doua mici fabrici de confectii ( una la Mrcelobenne si alta langa podul de la Biosin ) si o fabrica de materiale de constructii l Marcellobenne . De asemenea in curand va fi deschisa o alte mica fabrica de confectii intr-o zona mai centrala dar si alte 2-3 businessuri mai mici creatoare a cate 2-30 de noi locuri de munca . Nu mai este nici un secret implicarea primarului Lucian Ciobanu in proiectul fabricii de conserve care ar putea de asemenea crea peste 100 de noi locuri de munca si exista contacte semnificative in vederea realizarii unor alte activitati economice in zona portului si este confirmata constructia unui nou siloz si a magazinului Lidl .

Locurile de munca , investitiile private si fondurile europene sau guvernamentale nu inseamna doar ridicarea nivelului de trai si adezvoltarea activitatii economice ci si venituri suplimentare la bugetul local care finalmente inseamna tot investitii in dezvoltarea municipiului local deoarece o cota importanta din impozitul de salarii precum si o cota semnificativa din tranzactiile care implica TVA ajung tot la comunitatea locala .

Efortul pentru realizarea acetor obiective apartine primarului si personalului primariei insa reusita va fi a tuturor calafetenilor .

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

OFICIAL ! Se face restructurarea angajatilor primariei !

Ziarul de Calafat a avut din nou dreptate cand a anuntat faptul ca se va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 × two =

%d blogeri au apreciat: