Home / Monden / Ce a patit olteanul care a descoperit un mormant celtic pe un camp din Desa . Politia i-a dat un avertisment

Ce a patit olteanul care a descoperit un mormant celtic pe un camp din Desa . Politia i-a dat un avertisment

Barbatul din comuna Desa, judetul Dolj, care a descoperit luna trecuta doua morminte cu tot cu oseminte si arme de lupta ce ar fi apartinut celtilor, a intrat in atentia politistilor.

Dan Cioclea a primit un avertisment de la politia locala pentru ca nu a respectat legea potrivit careia trebuia sa declare obiectele gasite in cel mult 72 de ore.
Barbatul se apara si sustine ca totul a fost o neintelegere cu autoritatile: „Eu am doua descoperiri, una am facut-o in ianuarie. Cand m-am dus la primarie, era inchis, ca era ora 17.00. M-am dus a doua zi si secretarul mi-a zis ca era 26, eu n-am verificat, dar era 28 ianuarie. Asa ca nu am intarziat. Eu sunt de buna credinta. Vreau sa mi se respecte drepturile. Pentru asta depun contestatie la primarie pentru avertisment”, a declarat el pentru gandul.info.
Dan Cioclea, un pasionat de istorie, a cheltuit toti banii pe care sotia i-a trimis sa repare acoperisul casei, pe un detector de metale cu care a gasit comoara pe un camp de langa Desa: o sabie in teaca, un varf de lance, doua sulite si o lama de barbierit, care ar data de acum peste doua milenii, conform specialistilor.
Un comitet format din experti germani va evalua piesele si, daca se dovedeste ca intr-adevar au apartinut civilizatiilor trecute, barbatul trebuie sa primeasca bani de la statul roman, iar locul in care le-a gasit se transforma in sit arheologic.Ce A Patit Olteanul Care A Descoperit Un Mormant Celtic Pe Un Camp Din Desa . Politia I-a Dat Un Avertisment

Despre slasher

Check Also

NOU ! DE MAINE POTI MANCA SI PIZZA LA FAST FOOD ADA&ANA

TI-E FOAME SI NU TE POTI HOTARA DACA VREI SA MANANCI PIZZA SAU SHAORMA ? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: