Home / Monden / Ce a patit olteanul care a descoperit un mormant celtic pe un camp din Desa . Politia i-a dat un avertisment

Ce a patit olteanul care a descoperit un mormant celtic pe un camp din Desa . Politia i-a dat un avertisment

Barbatul din comuna Desa, judetul Dolj, care a descoperit luna trecuta doua morminte cu tot cu oseminte si arme de lupta ce ar fi apartinut celtilor, a intrat in atentia politistilor.

Dan Cioclea a primit un avertisment de la politia locala pentru ca nu a respectat legea potrivit careia trebuia sa declare obiectele gasite in cel mult 72 de ore.
Barbatul se apara si sustine ca totul a fost o neintelegere cu autoritatile: „Eu am doua descoperiri, una am facut-o in ianuarie. Cand m-am dus la primarie, era inchis, ca era ora 17.00. M-am dus a doua zi si secretarul mi-a zis ca era 26, eu n-am verificat, dar era 28 ianuarie. Asa ca nu am intarziat. Eu sunt de buna credinta. Vreau sa mi se respecte drepturile. Pentru asta depun contestatie la primarie pentru avertisment”, a declarat el pentru gandul.info.
Dan Cioclea, un pasionat de istorie, a cheltuit toti banii pe care sotia i-a trimis sa repare acoperisul casei, pe un detector de metale cu care a gasit comoara pe un camp de langa Desa: o sabie in teaca, un varf de lance, doua sulite si o lama de barbierit, care ar data de acum peste doua milenii, conform specialistilor.
Un comitet format din experti germani va evalua piesele si, daca se dovedeste ca intr-adevar au apartinut civilizatiilor trecute, barbatul trebuie sa primeasca bani de la statul roman, iar locul in care le-a gasit se transforma in sit arheologic.61630944

Despre slasher

Check Also

Temperaturi caniculare și deficit de precipitații în iulie și august

Următoarele trei luni vor aduce un regim termic călduros, cu valori termice peste mediile climatologice …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: