Home / Politica / Cazul spionaşilor. Preşedintele o dă pe surse

Cazul spionaşilor. Preşedintele o dă pe surse

Astăzi, abia astăzi, unul dintre cei doi spionaşi ai Black Cube, Ron Weiner, a fost transportat la IGPR pentru a asista, conform procedurilor, la percheziţia informatică a laptopului şi a unui stick ridicate din camera de hotel.

Comunicatul DIICOT ne explicase încă de săptămâna trecută cine e Weiner şi ce hram ar purta: “inculpatul WEINER RON, introducând fără drept credenţialele titularilor legitimi, a accesat în mod repetat şi fără drept, (fără autorizarea/consimţământul deţinătorilor şi utilizatorilor legitimi), respectiv prin încălcarea măsurilor de securitate (id-uri şi parolele de autentificare) căsuţele de e-mail (spaţiul alocat de furnizorul de servicii conturilor clienţilor), sisteme informatice aparţinând unui număr de trei  persoane vătămate.

După ce în prealabil autorul a accesat respectivele conturile on-line şi a preluat controlul asupra acestora, a luat astfel cunoştinţă de informaţiile şi corespondenţa privată stocate în cadrul respectivelor conturi compromise, date informatice pe care le-a copiat şi le-a transferat în mod neautorizat în propriul sistem informatic, producându-se în acest fel modificări inerente în conţinutul conturilor atacate”.

Percheziţia informatică se face abia astăzi. Cert este că între cele “trei persoane vătămate” nu se află Procurorul Şef al DNA. Domnia sa, într-un interviu televizat, transmis duminică dimineaţa, la întrebarea “Contul dumneavoastră de mail a fost atacat în vreun fel?” a răspuns limpede: “Nu”.

După decizia de ieri a Curţii de Apel de a scurta perioada de detenţie preventivă a celor doi, a venit şi declaraţia firmei: “Nu există nici un dubiu că Black Cube a acţionat în România în acord cu legea, cu autorizare şi permisiune de la cele mai înalte  eşaloane posibile şi va continua să acţioneze cu toată forţa, pentru a finaliza cu succes această afacere şi pentru readucerea urgentă acasă a lui Ron şi David”.

E a doua oară când Black Cube invocă o conivenţă cu autorităţile române. De data aceasta, plusează şi subliniază: “cu autorizare şi permisiune de la cele mai înalte eşaloane posibile”. Cine sunt în România cele mai înalte eşaloane posibile? Era de aşteptat un comunicat oficial-fulger care să contrazică apăsat şi fără echivoc alegaţiile.

Apare în schimb, azi la ora 14.28, pe surse, următoarea informaţie: “Preşedintele Klaus Iohannis nu deţine informaţii legate de autorizarea acţiunilor angajaţilor Black Cube în România de vreo instituţie a statului, au declarat surse oficiale, referindu-se la afirmaţiile companiei conform cărora operaţiunea care o viza inclusiv pe şefa DNA ar fi fost autorizată la cel mai înalt nivel”.

Încep să mă întreb, dacă a avut loc o tentativă de compromitere a Procurorului Şef DNA, nu doar cine a plătit-o, dar mai ales cine a orchestrat-o.

Mă întorc la ce scriam în 6 aprilie: “Dacă, totuşi, în spatele poveştii e o altă poveste, avem tot timpul să ne îngheţe zâmbetul”.

Sursa : gandul.info

Despre admin

Check Also

Claudiu Manda si-a inceput fulminant mandatul de presedinte al comisiei SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat marți în Comisia parlamentară de control a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: