Home / PUBLICITATE / Calea Lutului – proiect pe fonduri europene, in derulare , de promovare turistica la care primaria Calafat este partener

Calea Lutului – proiect pe fonduri europene, in derulare , de promovare turistica la care primaria Calafat este partener

Proiect “Calea lutului”

Este un proiect European transfrontalier Romaia_Bulgaria in cadrul programului Interreg V-A Romania- Bulgaria 2014-2020, cod 15.2.1.003 cu un buget de 305, 525.97 euro.
Scopul proiectului il reprezinta imbunătățirea utilizării durabile a lutului, ca patrimoniu cultural, prin dezvoltarea turismului de tip boutique bazat pe această resursă a zonei.
De asemenea, partenerul din partea romana a proiectului, Asociația Proiect Alexis Filiași (Romania) a incheiat un protocol de colaborare cu Primaria mun. Calafat in scopul de a contribui la dezvoltarea vietii culturale in comunitatea Calafat, prin implementarea unor activitati specifice acestui domeniu (schimburi culturale Romania-Bulgaria, workshop-uri, training-uri, festival si conferinte de presa).
Obiectivele beneficiarului roman (ONG Alexis Project) sunt de a derula in municipiul Calafat, cu sprijinul administratiei municipale in intervalul 2016-2018 o serie de activitati culturale centrate in cadrul Muzeului de Arta si Etnografie “Marincu”, inclusiv organizarea si realizarea unei expozitii in aer liber cu character permanent in incinta exterioara a muzeului “Marincu”.
Practic, prin aceste activitati comunitatea din Calafat beneficiaza gratuit de:
Schimburi culturale intre parteneri romani si bulgari, prevazuti in proiect (training autorizat de producere a obiectelor ceramice in profilul etnografic)
Workshop-uri interactive in Romania-Bulgaria pentru grupuri de elevi estimate la 25 de persoane pentru 7 activitati esalonate in intervalul mentionat.
La acestea se adauga in beneficiu comunitatii veniturile realizate de intreprinzatorii locali prin asigurarea serviciilor de persoane Romania-Bulgaria prin cazare si catering in municipiu, inclusiv venituri din inchirieri de spatii pentru activitati centrate pe Muzeul “Marincu” aflete in administrarea primariei mun Calafat.
La randul sau, primaria municipiului Calafat se implica in derularea acestor activitati fara cheltuieli proprii prin servicii de suport si consultanta in vederea asigurarii bunei desfasurari a activitatilor.

Alte informatii:
Beneficiarii proiectului:
Lider proiect: Asociația Alianței Civile pentru Dezvoltare (Asociația CUD, Bulgaria)
Partener: Asociația Proiect Alexis Filiași (Romania)
Unde se implementează prioiectul:
Vidin, Vratsa, Montana și Pleven în Bulgaria 
Mehedinti, Dolj, Olt și Teleorman în Romania
In cadrul acestiu proiect au loc:
Evenimente de promovare
Dezvoltarea unui nou traseu turistic “Calea lutului”
Formarea în tehnica modelarii in lut- pentru 50 de tineri
Organizarea de ateliere de artă- 2 în Cherven Bryag, BG și 2 în Calafat, RO
Organizarea festivalurilor- 1 în BG și 1 în RO, în fiecare an
Deschiderea unui muzeu de artă de lut în aer liber- în Cherven Bryag, Pleven și Calafat, Dolj
Ghiduri audio de elemente de produse turistice comune integrate
Pregătirea documentelor: 1) strategie pentru dezvoltarea turismului de tip boutique, 2) traseu turistic “Calea lutului” 3) Catalog cu arta lucrului cu lutul.
1 tur mass- media– pentru 50 de persoane, inclusiv a reprezentanților mass-media și bloggeri

Despre slasher

Check Also

apartamente noi Brasov

Un proiect nou sub umbrela Maurer Imobiliare – locuinte inalt standardizate pentru brasoveni

Unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Transilvania, Maurer Imobiliare dezvolta un nou proiect, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *