Home / Local / calafetean judecat pentru mituirea unui politist

calafetean judecat pentru mituirea unui politist

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, de 54 de ani, din Calafat, acuzat că a încercat să mituiască cu 2.000 de lei un agent de la Secția 3 Poliție Craiova. În schimbul șpăgii, polițistul ar fi trebuit să nu confiște marfa transportată ilegal cu autoutilitara bărbatului din Calafat.

Totul a început în seara zilei de 30 august, când un echipaj de la Secția 3 a oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, care circula pe strada Caracal din Craiova. La volan se afla un bărbat, de 33 de ani, din Poiana Mare, iar în momentul în care polițiștii i-au cerut actele, proprietarul mașinii, Stelian Smădoi, de 54 de ani, din Calafat, care se afla lângă șofer, le-a dat oamenilor legii un plic în care erau mai multe documente, dar și câteva bancnote de 100 de lei. Când au văzut banii, polițiștii i-au dat bărbatului plicul înapoi și i-au explicat ce acte trebuie să prezinte. Mai departe, șoferul a fost amendat pentru că nu avea o poliță RCA pentru autoutilitară, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea numerelor de înmatriculare. Ulterior, oamenii legii au aflat că, de fapt, proprietarul mașinii nu avea documente pentru marfa transportată, motiv pentru care a încercat să-l mituiască pe unul dintre polițiști.

„Faţă de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale pentru lipsa RCA şi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare, urmând ca în ziua următoare, S.S. să prezinte documentele justificative ale mărfii. În acest context, S.S. i-a oferit agentului de poliţie 1.000 de lei pentru a nu lua măsurile legale, însă a fost refuzat categoric de poliţist, care a sesizat Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Dolj“, au precizat anchetatorii.

Pe 1 septembrie, când ar fi trebuit să vină cu documentele pentru marfa transportată, Smădoi a venit cu o șpagă de 2.000 de lei și a fost prins în flagrant când încerca să-l mituiască pe agentul Valentin Pîrvuleţu. „A doua zi, ofiţerii SJA Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a lui S.S., în timp ce oferea suma de 2.000 lei unuia dintre cei doi polițiști pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu-i confisca marfa transportată“, au mai precizat anchetatorii.www.gds.roCalafetean Judecat Pentru Mituirea Unui Politist

Despre slasher

Check Also

La initiativa primarului Ciobanu va fi infiintat Consiliul Local al elevilor

La initiativa primarului Lucian Ciobanu la Calafat va fi infiintat Consiliul Local al elevilor Acesta …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Or wait 10 seconds