Home / Local / calafetean judecat pentru mituirea unui politist

calafetean judecat pentru mituirea unui politist

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat, de 54 de ani, din Calafat, acuzat că a încercat să mituiască cu 2.000 de lei un agent de la Secția 3 Poliție Craiova. În schimbul șpăgii, polițistul ar fi trebuit să nu confiște marfa transportată ilegal cu autoutilitara bărbatului din Calafat.

Totul a început în seara zilei de 30 august, când un echipaj de la Secția 3 a oprit pentru control o autoutilitară înmatriculată în Bulgaria, care circula pe strada Caracal din Craiova. La volan se afla un bărbat, de 33 de ani, din Poiana Mare, iar în momentul în care polițiștii i-au cerut actele, proprietarul mașinii, Stelian Smădoi, de 54 de ani, din Calafat, care se afla lângă șofer, le-a dat oamenilor legii un plic în care erau mai multe documente, dar și câteva bancnote de 100 de lei. Când au văzut banii, polițiștii i-au dat bărbatului plicul înapoi și i-au explicat ce acte trebuie să prezinte. Mai departe, șoferul a fost amendat pentru că nu avea o poliță RCA pentru autoutilitară, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea numerelor de înmatriculare. Ulterior, oamenii legii au aflat că, de fapt, proprietarul mașinii nu avea documente pentru marfa transportată, motiv pentru care a încercat să-l mituiască pe unul dintre polițiști.

„Faţă de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale pentru lipsa RCA şi ridicarea plăcuţelor de înmatriculare, urmând ca în ziua următoare, S.S. să prezinte documentele justificative ale mărfii. În acest context, S.S. i-a oferit agentului de poliţie 1.000 de lei pentru a nu lua măsurile legale, însă a fost refuzat categoric de poliţist, care a sesizat Serviciul Județean Anticorupție (SJA) Dolj“, au precizat anchetatorii.

Pe 1 septembrie, când ar fi trebuit să vină cu documentele pentru marfa transportată, Smădoi a venit cu o șpagă de 2.000 de lei și a fost prins în flagrant când încerca să-l mituiască pe agentul Valentin Pîrvuleţu. „A doua zi, ofiţerii SJA Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au organizat şi realizat prinderea în flagrant a lui S.S., în timp ce oferea suma de 2.000 lei unuia dintre cei doi polițiști pentru a nu-l sancţiona contravenţional şi a nu-i confisca marfa transportată“, au mai precizat anchetatorii.www.gds.romita_stirileprotv

Despre slasher

Check Also

Alina Bica – legaturi periculoase in zona Calafat !

Fostul sef al DIICOT , protejata a fostului presedinte Traian Basescu si prietena a Elenei …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: