Home / PUBLICITATE / Cadourile, o scurta istorie despre oferirea lor
Gift wrapping and packing with boxes and red ribbon

Cadourile, o scurta istorie despre oferirea lor

Exista o sumedenie de ocazii pentru oferirea de cadouri. De la zile speciale, cum ar fi zilele de nastere si aniversari, sarbatori de sezon, cum ar fi Craciunul si multe alte ocazii.

Una dintre cele mai noi metode de daruire a cadourilor, este cosul cadou. Cosurile cadou sunt preferate in special de catre firme. Acestea mai sunt cunoscute si sub numele de cosuri cadou corporate. Cosurile sunt de mai multe tipuri si pot fi oferite cu prilejul oricarui eveniment:

O cautare rapida releva faptul ca actul de a oferi cadouri este poate cea mai veche activitate umana, care isi are radacinile undeva la inceputul speciei noastre. Chiar si in cultura primitiva, oamenii cavernelor obisnuiau sa ofere cadouri de origine naturala.

Exista o foarte lunga istorie in ceea ce priveste daruirea de cadouri. Familiile regale obisnuiau sa isi demonstreze loialitatea sau pur si simplu bunavointa prin oferirea de cadouri. Darurile de animale exotice erau unele dintre cele mai extravagante cadouri. Regele George al III-lea a primit un ghepard din India in 1764. Regele George al IV-lea a primit o girafa de la Pasa Egiptului in 1827.

Definitia actuala a unui “cadou” este daruirea unui lucru fara a astepta ceva in schimb, fara plata. Cu toate ca darurile implica o reciprocitate Termenul cadou se poate referi la ceva care face pe cineva mai fericit sau mai putin trist, ca o favoare, un gest de iertare sau bunatate.

Istoria cadourilor isi are radacinile foarte adanc in istorie si in toate culturile. Oferirea de cadouri se practica in miezul iernii, ca un obicei social. Au existat doua sarbatori pagane mari, care erau caracterizate de oferirea de cadourii. Una dintre ele era Saturnalia, un festival roman (Solstitiul de iarna), care incepea pe data de 17 decembrie. Acesta sarbatoarea indemna oamenii sa fie binevoitori si generosi fata de cei saraci. De asemenea, acestia decorau copaci. Ce-a de-a doua sarbatoare, Calendele, incepea la 1 ianuarie,. In timpul Calendelor, se faceau schimburi ritualice de cadouri legate cu ramurele verzi. Cele mai multe culturi native au practicat oferirea de cadouri mii de ani. Cu cat ofereau mai mult, cu atat erau mai respectati. Respectul era datorat generozitatii, un atribut spiritual extrem de apreciat.

Cadourile au si un efect pozitiv psihologic si emotional asupra noastra. Ele consolideaza sentimentele noastre pentru o alta persoana si pe permit sa le transmitem ca ne pasa.

Despre Redactoe Ziarul De calafat

Check Also

LAVANDA PENTRU INFRUMUSETAREA GRADINILOR

Plante in ghivece si plante mature pentru infrumusetarea curtilor si gradinilor. Se mentin tot anul …

Leave a Reply

FACEBOOK LIKE close[x]
Or wait 50 countdown seconds
%d blogeri au apreciat: