Home / Actualitate / Breaking News : Se intampla acum . Lumea in pragul unui nou razboi mondial

Breaking News : Se intampla acum . Lumea in pragul unui nou razboi mondial

Pentagonul a admis că a pierdut contactul cu două ambarcațiuni de dimensiuni mici ale Marinei SUA, dar că a primit asigurări de la Teheran că echipajele și bărcile vor fi returnate.

Cele două ambarcațiuni se aflau pe ruta dintre Kuwait și Barhrain în momentul în care au pierdut contactul cu centrul.

Motivul pentru care cele două bărci au ajuns în custodia Iranului este deocamdată neclar.

Potrivit unui oficial din cadrul Ministerului Apărării american, Statele Unite aşteaptă ca problema să fie rezolvată În cel mai scurt timp. De altfel, CNN notează că secretarul de stat John Kerry l-a contactat deja pe omologul său iranian pentru rezolvarea incidentului.

Rachete iraniene

Incidentul vine la puțin timp după un alt episod tensionat în regiune, între SUA și Iran. Forţele navale ale SUA au dat publicităţii sâmbătă imagini cu ambarcaţiuni ale Gardienilor Revoluţiei din Iran lansând rachete în apropierea unor nave de război şi comerciale din Strâmtoarea Hormuz, la sfârşitul lunii trecute.

Înregistrarea video alb-negru de 45 de secunde, realizată pe 26 decembrie, despre care Forţele navale ale SUA au precizat că a fost realizată dintr-un elicopter Seahawk, arată ceea ce pare să fie un petrolier aflat în mişcare. Un fascicul de lumină apare în partea stângă a imaginii, care prezintă apoi ambarcaţiunile iraniene ce lansau rachete, notează Mediafax.

Forţele navale americane au precizat că, în acel moment, în apropiere se aflau portavionul USS Harry S. Truman, distrugătorul USS Bulkeley şi o fregată franceză, precum şi nave comerciale.

Teheranul nu a reacţionat imediat după difuzarea imaginilor. Anterior, generalul Ramezan Sharif, un purtător de cuvânt al Gardienilor Revoluţiei, a declarat că forţele sale nu au efectuat exerciţii în zonă în acel moment şi a calificat comentariile americanilor drept „război psihologic”.

Navele militare care participă la operaţiunile împotriva grupării teroriste Stat Islamic în Irak şi Siria trec de asemenea prin această strâmtoare, o cale navigabilă situată între Iran şi Oman. Forţele navale americane au precizat anterior că Iranul a avertizat prin radio, cu 23 de minute înainte de a lansa rachetele.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/doua-ambarca-iuni-ale-marinei-sua-re-inute-de-iran_1865083.html#ixzz3x6GwJbFJ
Follow us: @realitatea on Twitter121010_n_fb626_158_crp_3_2_78275300

Despre slasher

Check Also

Încă 30 de zile după gratii pentru criminalul de la Desa

Magistraţii Tribunalului Dolj au menţinut, ieri, arestarea preventivă a doljeanului de 49 de ani, din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: