Home / Politica / BREAKING NEWS ! Se infiinteaza o brigada multinationala NATO la Craiova

BREAKING NEWS ! Se infiinteaza o brigada multinationala NATO la Craiova

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, la sfârșitul ședinței CSAT, despre temele discutate. Iohannis a anunțat că MAPN a stabilit unde va funcționa brigada multinațională NATO de pe teritoriul României.

”Am avut ședința CSAT aferentă trimestrului 3 din acest an. Am discutat teme importante pentru securitatea națională din acest an. Vă spun, în premieră, că MAPN a decis care unitate din România se va constitui în această brigadă multinațională, aceasta va fi Brigada 2 Infanterie Rovine, din Craiova. Acolo va funcționa și brigada multinațională. Am discutat reluarea relațiilor internaționale cu statele din Orientul Mijlociu întrerupte din cauza războiului din Siria.

Am discutat și despre relația României cu Republica Moldova, o temă ce mă interesează foarte mult. Relația noastră trebuie să devină mai bună, mai performantă, mai previzibilă. S-a decis să se lucreze pe o strategie pe termen mediu și lung ce va stabili cum ne vom poziționa în această relație. Partidele pro-europene din Moldova au dificultăți. România vine în sprijinul Moldovei cu o finanțare, e nevoie de o implicare mult mai profundă.

Am discutat despre industria de apărare. E nevoie de o reorganizare la ROMARM pentru a o face mai performantă, mai credibilă și suficient de mare.

Securitatea cibernetică la nivelul instituțiilor publice. E nevoie de îmbunătățirea cadrului legislativ. E un act normativ, în pregătire, la nivelul Guvernului.”, a spus Klaus Iohannis după ședința CSAT.stiripesurse.rodownload

Despre slasher

Check Also

Claudiu Manda si-a inceput fulminant mandatul de presedinte al comisiei SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat marți în Comisia parlamentară de control a …

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: