Home / Politica / BREAKING NEWS ! Este sfarsitul pentru Victor Ponta ! DNA a facut anuntul devastator !

BREAKING NEWS ! Este sfarsitul pentru Victor Ponta ! DNA a facut anuntul devastator !

Procurorii DNA fac 14 percheziţii, marţi, în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile mai multor societăţi comerciale, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, precum şi la locuinţa acestora, într-un dosar privind infracţiuni de fraudare a fondurilor UE. Cumnatul lui Ponta este audiat la DNA Ploieşti. În acelaşi dosar, deputatul PSD Sebastian Ghiţă a fost adus cu mandat la audieri.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Ploieşti fac cercetări într-o cauză penală privind infracţiuni asimilate celor de corupţie şi infracţiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit sursei citate, în acest dosar au loc 14 percheziţii, majoritatea în Bucureşti şi Ploieşti, la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că una dintre firmele la care se fac percheziţii este SC Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu.

UPDATE 12:38 Şeful CJ Prahova, Mircea Cosma, a fost adus la audieri la DNA Ploieşti.

UPDATE 11:54 Deputatul Sebastian Ghiţă, apropiat al premierului Victor Ponta, are calitate de suspect în acest dosar, fiind citat la DNA Ploieşti. Ghiţă a arătat citaţia jurnaliştilor, la intrarea în parchet.

„Îl cunosc pe om şi probabil că procurorii au vrut să se lămurească de natura relaţiilor mele cu el”, a declarat Sebastian Ghiţă la intrarea la audieri.

Ghiţă a mai spus că ştie de contractul de la Comarnic: „Cunoaştem toţi factorii politici din judeţ că este o situaţie care trenează de câţiva ani de zile şi că lucrările acolo nu au funcţionat foarte bine, că a fost o lcitiaţie câştigată cu bani foarte puţini, aproape la jumătate de preţ şi că firma nu a reuşit să performeze şi să termine acea lucrare”.

UPDATE 11:13: O firmă a lui Iulian Herţanu, cumnatul lui Victor Ponta, împreună cu mai multe societăţi, între care Euroconstruct Trading, ar fi obţinut ilegal un proiect european privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic, din care şi-ar fi însuşit sume mari de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor. CITEŞTE DETALII AICI.

UPDATE 11:00: Cumnatul premierului, Iulian Herţanu, săltat de procurori şi dus la DNA

UPDATE 09:30 Reacţia premierului: „Nu cunosc!”

Premierul Victor Ponta a reacţionat pe Twitter în această dimineaţă la vestea percheziţiilor care au loc la firmele rudelor sale. „Nu cunosc şi ar fi greşit să comentez eu cercetările efectuate de procurori faţă de cumnatul meu. Legea trebuie să fie egală pentru toţi”, a scris Ponta.

Potrivit surselor citate, Iulian Herţanu ar urma să fie dus la audieri, la DNA Ploieşti.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

UPDATE: Prejudiciu estimat de procurori: 7,8 milioane de lei + 2,5 milioane de lei din evaziune fiscală

Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare.

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că în acest dosar, care vizează infracţiuni de fraudare a fondurilor UE, anchetatorii suspectează că s-ar fi deturnat aproximativ 54 la sută din fondurile dintr-un proiect european, banii fiind însuşiţi în interes propriu. De asemenea, în cauză sunt suspiciuni şi cu privire la comiterea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, printre care şi fapte de evaziune fiscală.

Prejudiciul produs ar fi fost estimat la 7,8 milioane de lei, la care s-ar adăuga un prejudiciu de 2,5 milioane de lei, din evaziune fiscală, au precizat sursele citate.

bghita-ponta

Despre slasher

Check Also

Claudiu Manda si-a inceput fulminant mandatul de presedinte al comisiei SRI

Fostul colonel SRI Daniel Dragomir a fost audiat marți în Comisia parlamentară de control a …

3 Comentarii

  1. ziarul de calafat posteaza, ziarul de calafat da like , super tare:))

  2. de ce nu schimbati denumirea in Ziarul de Basisti ???

  3. suntem la fel de antipontisti pe cat suntem de antibasisti

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: