Home / Actualitate / BOMBA : Basescu a orchestrat rapirea jurnalistilor in Irak

BOMBA : Basescu a orchestrat rapirea jurnalistilor in Irak

Mohammad Munaf, cel care este acuzat în România că ar fi orchestrat, împreună cu Omar Hayssam răpirea jurnaliștilor români din Irak. Munaf a acordat un interviu Antenei 3, în care îl acuză direct pe Traian Băsescu că ar fi fost creierul întregii operațiuni.

***Precizare: Mohammad Munaf nu face foarte bine diferența dintre Guvern și Palatul Cotroceni. În declarația sa el numește fie Guvernul, fie președintele pentru că el consideră că Traian Băsescu conducea și Guvernul.

”Vă dau cuvântul meu de onoare că adevărul este la mine. Nu a fost niciun plan de răpire, nici nu am aranjat să facem această răpire din România (…) Consider că domnul Yassin a aranjat toată treaba asta cu Guvernul care era atunci.

Domnul Yassin, înainte să plec în Irak, mi-a zis că dacă mi se întâmplă mie ceva are niște prieteni în Irak. Domnul Yassin, din noiembrie 2004, până în 2005 a venit la noi la birou și îi cerea domnului Omar foarte mulți bani ca să-l ajute cu problemele economice. Îi promitea că vorbește cu domnul președinte de atunci (Traian Băsescu n.r.) și rezolvă toate problemele astea.

El a venit după 4-5 zile de la răpirea în Irak și a spus că eu am organizat toată această răpire. Cum știa el asta, din moment ce eu eram răpit, acolo, cu frații mei jurnaliști? El a venit și a spus că este reprezentant al Guvernului României și am dovezi pentru asta. Am hârtie pentru asta că el a spus că l-a trimis președintele Traian Băsescu.

Eu cred că doctorul Yassin a fost organizatorul acestei răpiri, am foarte multe dovezi în sensul acesta. Frații mei, cumnatul meu au făcut plângeri pe numele doctorului Yassin, au fost înregistrate la Ministerul Justiției, la Ministerul de Externe din Irak, dar s-a oprit în România. N-au vrut să legalizeze aceste hârtii. Orice hârtie care trebuie să ajungă în România, trebuie legalizată de Ambasada României din Bagdad și nu au vrut să facă acest lucru”, a declarat Mohammad Munaf.

Așadar, Munaf consideră că omul trimis de Traian Băsescu să rezolve situația din Irak este cel care a orchestrat de fapt totul. Munaf susține că Profesorul invocat de Hayssam în declarațiile este chiar Traian Băsescu și îl acuză pe fostul președinte că ar fi creierul întregii operațiuni. ”Cred, nu sunt sigur, dar cred că era Profesorul era omul cel mai de sus, de la conducerea țării”.

Mohammad Munaf susține că Omar Hayssam a fost adus în România la ordinul Guvernului român, care a plătit o organizație teroristă să-l răpească pe acesta și să-l predea autorităților din România.

”Domnul Omar a fost răpit în țara lui, de grup terorist care avea înțelegere cu Guvernul român și l-au dus acolo. Îmi pun viața mea în pericol spunându-vă lucrurile astea. Haideți să vă spun, că ulterior Omar a fost adus în România, de aceeași grupare teroristă care m-a răpit și pe mine”, a spus Munaf.stiripesurse.ro

media-142593874947656500

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Dulcețurile și murăturile pregătite în comuna Desa, produse tradiționale atestate

Murăturile, compotul sau dulcețurile pregătite în comuna Desa, de către cei care fac parte din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × five =

%d blogeri au apreciat: