Home / Monden / Bașcov – Litoralul oltenesc

Bașcov – Litoralul oltenesc

Dacă mergeţi cândva spre Calafat, o să întâlniţi la circa 3 km până la intrarea în oraş, o pancardă pe care scrie cu litere şterse ,,BAŞCOV”.

Ploaia care a căzut în ultimii 20 de ani a şters literele de aur cu care odinioară era amintit numele staţiunii, dar tot ea a spălat praful uitării care se aşternuse peste acest minunat colţ de natură.

Başcovul se află la mai puţin de 400 de metri de celebrul Pod Vidin-Calafat, iar an de an atrage turişti din toată Oltenia, care vin pentru a-şi petrece un weekend cu prietenii sau cu familia. Cu un buget redus, oamenii beneficiază de servicii aproape ca pe litoral. Au plajă amenajată pe malul Dunării, iar restaurantele din zonă îi aşteaptă cu preparate cu specific pescăresc.

Un adevărat litoral, dar mult mai aproape decât Marea Neagră, plaja de la Başcov a fost concesionată de primărie investitorilor privaţi în urmă cu 6 ani, însă roadele s-au văzut după doi ani de la această acţiune. Astfel, pe plajă au apărut şezlonguri, umbreluţe, mese de joc (şah, table, rummy), duşuri, cabine de schimb şi un loc de joacă de 200 de metri pătraţi pentru copii. Aşa se face că în numai câţiva ani plaja de la Başcov a devenit pentru olteni o alternativă de luat în considerare.

În urma inaugurării Podului Vidin-Calafat, zona a început să fie preferată şi de străini, care aleg să-şi petreacă nopţile la pensiunile din zonă sau în căsuţele de lemn amenajate pe plajă.

Într-o astfel de pensiune o cameră triplă costă 120 de lei pe noapte, o cameră cu două paturi – 80 de lei, iar camera single – 60 de lei pe noapte. Plaja de la Başcov se întinde pe aproape 5.000 de metri pătraţi , iar pe lângă toate aceste dotări se laudă cu un cadru natural de excepţie.

Aşa că noi zicem să nu mai dai drumul la aerul condiţionat pentru a te răcori, ci să dai o fugă până la Başcov, căci nu vei regreta!http://www.jurnalulolteniei.ro foto-intrare-site

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Udrea și Bica, arestate în Costa Rica de Interpol

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute miercuri de autorităţile din Costa Rica, în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − six =

%d blogeri au apreciat: