Home / Actualitate / ATENTAT în Franța de Ziua Națională: Foarte mulți morți / VIDEO

ATENTAT în Franța de Ziua Națională: Foarte mulți morți / VIDEO

Un camion a intrat în mulțimea adunată la Nisa pe Promenade des Anglais, un sit foarte frecventat de turişti, unde mii de persoane asistau la un foc de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei. S-au semnanat peste peste 120 de victime.

Vezi și: ATENȚIE IMAGINI DURE – Momentul atacului de la Nisa (18+)/ VIDEO-FOTO

UPDATE: Număul morților a ajuns la 80 de persoane.

UPDATE: „Arme grele” au fost găsite în camionul care a ucis cel puţin 77 de persoane joi seară la Nisa, în sud-estul Franţei, a informat preşedintele consiliului regional Provence-Alpes-Côte d’Azur, Christian Estrosi, citat de AFP.

UPDATE: Noul bilanţ al atentatului care a fost comis joi seară la Nisa, sud-estul Franţei, anunţă cel puţin 80 de morţi, potrivit unei surse din cadrul celulei de criză de la sediul Ministerului de Interne la Paris, citată de Le Figaro.

Vezi imaginea pe Twitter
Vezi imaginea pe Twitter
Urmărește

#Nice : selon C. Estrosi, le bilan serait désormais d’au moins 70 morts. Le camion a roulé sur 2 kms. #Nice06
02:55 – 15 iul 2016
54 54 de retweeturi 13 13 aprecieri
UPDATE: Șoferul (aproximativ 31 de ani) care a intrat în mulțime cu camionul este francez din Nisa de origine tunisiană, susțin surse din poliția franceză.

UPDATE: Numărul morților a urcat la 77 de persoane.

UPDATE: Aproape o sută de persoane, care s-au aruncat în mare în momentul de panică după atacul comis joi seară la Nisa pe Promenades des Anglais, au fost salvate şi aduse la mal, potrivit unei surse din cadrul celulei de criză de la sediul Ministerului de Interne la Paris.

UPDATE: Potrivit celui mai recent bilanţ, anunţat la orele 01.56 (02.56, ora României), 76 de persoane au murit, alte 16 sunt în urgenţă absolută şi 31 în urgenţe relative, după ce un camion a pătruns în viteză la Nisa în mulţimea care asista joi seară la focurile de artificii cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, contactată de Le Figaro.

UPDATE: – 75 dead – 50+ in critical condition – 100+ wounded – Grenades and ammo found

UPDATE: Secţiunea antiteroristă a parchetului de la Paris a anunţat că a preluat ancheta asupra camionului care a ucis cel puţin 73 de persoane joi seară la Nisa, în sud-estul Franţei, lovind mulţimea pe o distanţă de doi kilometri, scrie AFP.

UPDATE: Numărul decedaților a ajuns la 76 de persoane susțin surse din cadrul Parchetului din Nisa.

UPDATE: Numărul morților a ajuns la 73. „Cel puţin 73 de persoane” şi-au pierdut viaţa joi seară într-un atentat la Nisa, mare oraş din sudul Franţei, după ce un camion a lovit pe o distanţă de doi kilometri mulţimea adunată pentru focurile de artificii pe Promenade des Anglais, sit turistic foarte frecventat de pe malul Mediteranei, scrie Le Figaro.

„Cel puţin 73 de persoane au murit”, au făcut cunoscut surse din cadrul poliţiei oraşului Nisa. Sunt poate „vreo sută de răniţi, dar bilanţul este încă nesigur”, a adăugat subprefectul departamentului Alpes-Maritimes, Sébastien Humbert.

Vezi și: IMAGINI DRAMATICE din Nisa. Ce a rămas în urma atacului (18+)/ foto-video

UPDATE: Casa Alba transmite că președintele Barack Obama analizează situația și va avea o luare de poziție.

UPDATE Parchetul din Nisa vorbește de 60 de morți. Aproape toți și-ar fi pierdut viața în momentul în care camionul a intrat în mulțime. „Erau mii de persoane pe Promenadă. Copii. E un carnaj”, au povestit martori oculari citați de presa franceză.

CITEȘTE ȘI: Unul dintre cei mai bogați europeni a murit într-o tragedie aviatică: Bilanțul morților

Preşedintele francez, François Hollande, care se afla la Avignon (sud-est), se întoarce la Paris, unde va merge direct la celula de criză înfiinţată al Ministerul de Interne în noaptea de joi spre vineri, a făcut cunoscut Palatul Elysee, potrivit AFP.

„Preşedintele a discutat cu (premierul) Manuel Valls şi cu (ministrul de interne) Bernard Cazeneuve. Revine la Paris şi va merge direct la celula de criză”, la Ministerul de Interne, a precizat sursa citată.

UPDATE Numărul morților ar fi ajuns la 50, iar răniți sunt peste 100. Ocupații camionului ar fi deschis focul asupra mulțimii înainte ca șoferul să fie împușcat de forțele de ordine. Un eventual complice ar fi reușit să fugă, scrie Le Parisien. Incidentul s-ar fi soldat cu mai mulți morți, iar șoferul camionului ar fi fost împușcat de poliție.

media-146853380100454700

media-146853722778091700

media-146853747025559800

Despre slasher

Check Also

Douăzeci si cinci de migranţi, depistaţi la P.T.F. Calafat ascunsi într-un microbuz

Poli i tii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu-P.T.F. Calafat au descoperit 25 deț ș …

Lasă un răspuns

Or wait 5 seconds
%d blogeri au apreciat: