Home / Local / arest prelungit pentru o tentativa de omor la Poiana Mare

arest prelungit pentru o tentativa de omor la Poiana Mare

Judecătorii Tribunalului Dolj au prelungit, ieri, cu 30 de zile, arestarea preventivă a unui tânăr de 21 de ani, din comuna doljeană Poiana Mare, care în luna mai a ajuns în arestul IPJ Dolj pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor.
Autorul, băut, s-a certat cu un alt tânăr din localitate, în stradă și l-a lovit de mai multe ori cu un par în cap, victima ajungând la spital în stare gravă. Anchetatorii așteaptă raportul final al medicilor legiști pentru a-l trimite în judecată pe autor. Culmea este că autorul le-a cerut ieri judecătorilor să-l plaseze în arest la domiciliul, solicitare respinsă de instanță.
Adrian Ionel Deică, de 21 de ani, din comuna doljeană Poiana Mare, a ajuns în arest pe 18 mai a.c., după ce a fost la un pas de a băga în pământ un alt tânăr, din aceeași localitate. Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au fost anunţaţi despre o altercaţie petrecută în noaptea de 17 spre 18 mai a.c., în comuna Poiana Mare, în urma căreia un tânăr a ajuns la spital în stare gravă, cu mai multe leziuni la cap. Au fost demarate cercetările, iar anchetatorii au stabilit că, în noaptea respectivă, pe la ora 23.00, Adrian Ionel Deică, de 21 de ani din Poiana Mare, după ce consumase băuturi alcoolice la un bar a plecat către casă, ia pe drum s-a întâlnit cu Adrian Marcu, de 22 de ani. S-au apucat la ceartă, fiind vorba despre un conflict spontan, după cum s-a stabilit, iar Deică l-a lovit de mai multe ori pe Marcu cu un lemn în cap. Victima a fost transportată la spital, unde a primit îngrijiri medicale şi a rămas internată, medicii legişti stabilind că leziunile suferite i-au pus viaţa în primejdie şi are nevoie de 85 – 95 de zile de îngrijri medicale pentru vindecare. Pe 18 mai Adrian Ionel Deică a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj pe 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de omor, propunere admisă de judecători: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului Deică Adrian Ionel, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 19.05.2015 până la data de 17.06.2015, inclusiv”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.
Mandat prelungit până pe 17 iulie
Pentru că urmează să-i expire perioada arestării preventive și procurorii nu au încă toate documentele necesare pentru a-l trimite în judecată pe tânăr, întrucât nu a ajuns la dosarul cauzei raportul medico-legal final de la IML Craiova, au cerut, ieri, prelungirea arestării preventive a lui Adrian Ionel Deică cu încă 30 de zile. Tribunalul Dolj a admis propunerea procurorilor, respingând solicitarea inculpatului de a fi plasat în arest la domiciliu: „Admite propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, În baza art. 234 şi urm. CPP: Prelungeşte durata măsurii arestării preventive a inculpatului Deică Adrian Ionel, pe o perioadă de 30 de zile, începând de la data de 18.06.2015 şi până la data de 17.07.2015, inclusiv. Respinge respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu formulată de către inculpat, prin avocat. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în Camera de Consiliu, azi, 10.06.2015”.restul-vietii-dupa-gratii-1393840609

Comments

comments

Despre slasher

Check Also

Politistii de frontiera calafeteni acuzati de DNA pentru coruptie au fost achitati definitiv

Cei trei poliţişti de frontieră – şeful Serviciului Control Trafic Frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FACEBOOK LIKE close[x]
Or wait 50 countdown seconds
%d blogeri au apreciat: