Home / Monden / Ape minerale miraculoase într-o comună din Dolj. Localnicii: „Ne-am vindecat de boli de stomac sau de dureri de oase“

Ape minerale miraculoase într-o comună din Dolj. Localnicii: „Ne-am vindecat de boli de stomac sau de dureri de oase“

În comuna doljeană Gighera există ape minerale şi nămoluri cu calităţi terapeutice deosebite. Oamenii susţin că au reuşit să se vindece de boli de stomac sau de dureri de oase.

Izvoarele de apă minerală din comuna doljeană Gighera sunt benefice pentru o serie de indicaţii terapeutice: (reumatism, nevralgii, gută, boli gastro-intestinale, renale, afecţiuni ale sistemului nervos periferic, gastro-duodenite periferice hiposecretorii, enterocolite cronice, colecistite cronice, dischinezii biliare), dar şi pentru afecţiuni post-traumatice ale membrelor, boli reumatice degenerative – spondiloze, poliartroze, arterite şi artrite, boli ale oaselor şi muşchilor, afecţiuni dermatologice cronice, afecţiuni ale aparatului genital, sechele postoperatori.
Autorităţile vor să transforme localitatea într-o staţiune balneoclimateric şi să valorifice apele minerale printr-un proiect. „Noi plutim pe o baie de nămol mineral şi ape minerale care pot fi exploatate, însă în momentul de faţă situaţia reală mă împiedică să pot duce la bun sfârşit acest proiect. Clădirile construite în perioada interbelică au fost vândute de fosta conducere, iar din această cauză am pierdut investitorii străini. O să încercăm să obţinem fonduri europene, iar astfel vom putea dezvolta comuna Gighera“, a precizat edilul comunei Gighera, Florea Neacşu.
Oamenii din comuna doljeană Gighera au povestit că se tratează cu minunea ce iese din pământ şi nu au probleme de sănătate absolut deloc. În fiecare an fac o cură cu apă minerală şi cu nămol. „Eu am fost aproape olog, iar în doi ani mi-am revenit din toate punctele de vedere. Aceste ape minerale sunt o minune, însă este mare păcat că nu s-au valorificat. La noi în comună vin extrem de mulţi străini care se tratează cu apa minerală şi nămolul din comună. Au stat aici şi câte două săptămâni“, a povestit Vasile Berceanu.

Primarul comunei Gighera a mai precizt că proiectul staţiunii a fost demarat încă din 1945, dar cinci ani mai târziu a fost abandonat odată cu schimbarea regimului.

Localnicii au mai povestit că apa minerală şi nămolul din Gighera sunt mai bune ca la Herculane sau Govora. „Apa este bună pentru bolile de stomac, iar nămolul pentru afecţiuni reumatice. Ce avem noi aici este natural 100%. Eu am fost la Herculane şi la Olăneşti, dar tratamentul făcut acolo nu a dat randament ca cel pe care l-am făcut la Gighera. Ne-am vindecat de boli de stomac sau de dureri de oase“, a spus Zare Oprea, citat de adevarul.ro.
apa-miraculoasa

Despre slasher

Check Also

NOU ! DE MAINE POTI MANCA SI PIZZA LA FAST FOOD ADA&ANA

TI-E FOAME SI NU TE POTI HOTARA DACA VREI SA MANANCI PIZZA SAU SHAORMA ? …

Un comentariu

  1. Oportunitatea numarul unu! Ascensiunea noastra fenomenala i-a convins pe toti ca suntem cei mai seriosi! Tu ai un vis fierbinte? Iti doresti succes si properitate? Vino in cea mai dinamica echipa si incepe sa castigi bani! Aici ai instruire gratuita de cea mai buna calitate si sustinere pas cu pas, chiar daca nu ai niciun fel de experienta! Cere acum detalii mai multe la adresa de email:nicoleta.iruc@yahoo.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

%d blogeri au apreciat: