Home / Monden / ANM emite un nou COD GALBEN. Majoritatea judetelor afectate de ploi si ninsori

ANM emite un nou COD GALBEN. Majoritatea judetelor afectate de ploi si ninsori

ANM a emis vineri o noua avertizare Cod Galben de ploi insemnate cantitativ, ninsori si atrage atentia asupra depunerii unui strat consistent de zapada in anumite zone, dar si asupra aparitiei poleiului. Codul Galben este valabil in intervalul 27 noiembrie, ora 18 – 28 noiembrie, ora 12.

În intervalul menţionat în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei şi în sudul Moldovei vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp. Precipitaţii mixte se vor semnala în Banat, precum şi în zona Carpaţilor Orientali, în vestul şi nordul Moldovei şi local în Transilvania, unde se va forma polei. În Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În regiunile sudice şi sud-estice, dar şi pe crestele montane, vântul va avea intensificări temporare, cu rafale ce vor depăşi local 55…65 km/h.

In după-amiaza zilei de 28 noiembrie şi în noaptea de 28/29 noiembrie precipitaţiile se vor semnala pe arii mai extinse în regiunile intracarpatice şi vor fi sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.media-144860739670453400

Despre slasher

Check Also

BREAKING NEWS ! Pe 6 decembrie se inaugureaza targul de Craciun la Calafat !

Pe 6 decembrie, odată cu venirea lui Moş Nicolae, tot centrul municipiului Calafat va fi …

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *