Home / Local / Anica Bistriceanu din Ciupercenii Vechi, a împlinit vârsta de 100 de ani !

Anica Bistriceanu din Ciupercenii Vechi, a împlinit vârsta de 100 de ani !

Localnicii o cunosc mai bine sub numele de ,,Anicuţa lui Berlic,, soacra lui Marin Berlic,fost miliţian !
 Născută în urmă cu 100 de ani, la 1918, odată cu România Mare,  centenara a fost sărbătorită în cadrul campaniei desfăşurate de Ministerul Afacerilor Interne sub egida „O viață cât un Centenar”.
Aşadar, zilele trecute, o delegaţie formată din: prefectul judeţului Dolj, Dan Narcis Purcărescu, inspector şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj, Constantin Nicolescu, inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi al Judeţului Dolj, Constantin Florea, comandatul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, Cosmin Mirea, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj, Constantin Florea şi şeful Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat, Constantin Perpelea, i-a trecut pragul bătrânei
 
Pe Anica Bistriceanu din Calafat, autorităţile au găsit-o în curtea casei sale, înconjurată de copii şi nepoţi, cu toţii veniţi să o sărbătorească pe femeia născută în urmă cu 100 de ani. De fapt, acesta este cam singurul moment în care bătrânica a abandonat munca din grădina pe care, aşa cum ne-a mărturisit familia, o îngrijeşte mai toată ziua. Pe lângă muncă, Anica Bistriceanu ne-a dezvăluit că mai are încă un secret care îi dă atâta energie: îşi începe ziua cu o cafea bună.

Sărbătorita  a primit un mesaj de felicitare din partea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, însoțit de un tricolor și o insignă cu inscripția „România 100”. De asemenea, din partea autorităţilor a primit câte un tort aniversar inscripţionat cu sigla Anului Centenar, flori, precum şi câte un pachet consistent de alimente. 
Însemnele naționale au fost păstrate la piept cu deosebit respect de către Anica Bistriceanu,   care prin faptele ei și-au demonstrat atașamentul față de România.
Toate acestea au reprezentat un mic semn de respect pe care îl datorăm în an centenar celor  doamnei din Ciupercenii Vechi, județului Dolj.

Marin Tunăreanu

preluare Jurnalul de Calafat

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

OFICIAL ! Se face restructurarea angajatilor primariei !

Ziarul de Calafat a avut din nou dreptate cand a anuntat faptul ca se va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + fourteen =

%d blogeri au apreciat: