Home / Politica / Americanii ne spun verde in fata : ” Ne dati gazele , ori va dam rusilor ” !

Americanii ne spun verde in fata : ” Ne dati gazele , ori va dam rusilor ” !

Santaj sau nu, aproape ca nici nu mai conteaza, caci vorbele lui Friedman au ajuns cu siguranta acolo unde trebuie. Seful Stratfor este unul dintre analistii pe care liderii politici si militari de la Washington nu doar ca ii asculta, dar ii si sprijina/ foloseste la nevoie. Sa fie si acum cazul? Romania reprezinta o tinta mai veche a SUA, dar una care se dovedeste greu de cucerit, macar la nivel economic.
Acum, cand partidele se pregatesc sa intre in campanie electorala, apare din senin profesorul George Friedman si traseaza o tema politicienilor elevi: ori ne dati gazele, ori va dam rusilor!
Intr-un interviu acordat PRO TV, renumitul politolog…, incepe in forta: „Americanii vin aici sa faca bani!”. S-a inteles, da? Mai departe: „In ultimii ani, investitorii americani s-au saturat de Romania. Exemplul care imi vine in minte e Rosia Montana. A devenit un simbol in comunitatea de investitori a ceea ce se poate intampla in Romania. Cred ca guvernul a inteles asta, dar si faptul ca principalele voastre resurse sunt cele energetice si minerale”.
Si o data deschis subiectul care l-a interesat, Friedman si-a expus planul. Unul scurt, caci Romania nu trebuie sa stie prea multe: „Gazele de sist sunt o arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul. Rusia controleaza Europa prin gaze. Europa are nevoie de resurse alternative, iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre. Romania trebuie sa decida daca va permite exploatarea gazelor de sist. (…) data fiind pozitia strategica a Romaniei, exploatarea gazelor de sist e o problema strategica nationala. Gazul de sist limiteaza influenta ruseasca. Oricat de mult ar putea afecta mediul, el ofera o solutie geopolitica”. In concluzie, Friedman avertizeaza ca „in situatia actuala a Romaniei, ar fi iresponsabil sa nu luati in considerare exploatarea gazelor de sist. Decizia trebuie luata acum!”.
„Ar putea polua mediul, dar Rusia… ”
Romania se afla acum in situatia statelor arabe „sfatuite” de SUA sa mentina cat mai jos pretul barilului de petrol, chiar daca asta a daunat intereselor nationale. E cazul Kuweitului, tara ce a ajuns sa se imprumute de bani de pe pietele financiare externe. Toata povestea, tesuta doar pentru a lovi in Rusia lui Vladimir Putin. Ei, iata ca aceeasi placa ne este livrata acum si noua, doar ca intr-un mod mult mai brutal.
George Friedman se intreaba daca „va avea SUA interesul de a apara siguranta nationala a Romaniei? (…) Trebuie sa va pregatiti pentru ce e mai rau fiindca, in zona asta, de obicei, ce mai rau se si intampla. Deci, trebuie sa intariti forta armata, nu ca sa-i invingeti pe rusi, ci cat sa rezistati pana la venirea americanilor”. Sursa ziarul National

Americanii Ne Spun Verde In Fata : " Ne Dati Gazele , Ori Va Dam Rusilor " !

Despre slasher

Check Also

Andreea Marineascu este noua presedinte al OFSD Calafat

” Organizatia Femeilor Social Democrate din Calafat si-a ales conducerea pentru urmatorii doi ani ! …

Leave a Reply

FACEBOOK LIKE close[x]
Or wait 50 countdown seconds
%d blogeri au apreciat: