Home / Actualitate / ALERTA ! Trupe romanesti se indreapta catre granita ! Situatia este exploziva !

ALERTA ! Trupe romanesti se indreapta catre granita ! Situatia este exploziva !

Tensiune în creştere în vecinătatea României. Guvernul Ungariei a decis mobilizarea rezerviştilor voluntari ai Armatei pentru a-i opri pe refugiaţi. Mai mult, Budapesta este foarte iritată de decizia Croaţiei de a transporta imigranţii la graniţa sa şi ameninţă că va bloca accesul acestei în Schengen, dacă nu este capabilă să-şi apere frontierele. Scenariile privind valul de refugiaţi determină şi România să fie precaută. Un exerciţiu de amploare al Ministerului de Interne se desfăşoară, în Timiş, la frontiera ţării noastre cu Serbia, stat de tranzit pentru imigranţi. Aici au fost dislocate în ultima săptămână trupe suplimentare ale MAI.
Guvernul Ungariei a decis mobilizarea rezerviştilor voluntari ai Armatei pentru a-i opri pe refugiaţi. Ministrul apărării de la Budapesta, Istvan Simicsko, a anunţat că a dat ordin de mobilizare pentru o parte din rezerviştii voluntari pentru a ajuta la gestionarea „crizei migratiei in masă”, potrivit MTI. Simicsko a precizat că a luat decizia la cererea şefului statului major al Ungariei.

Rezerviştii vor fi folosiţi în principal pentru a asigura personalul garnizoanelor lăsate goale de militarii desfăşuraţi la frontieră, dar ar putea avea şi alte îndatoriri, scrie agenţia de presă ungară.

Ungaria este angrenată într-un tot mai temperamental război al declaraţiilor cu vecinii săi sudici, în condiţiile în care Serbia şi Croaţia se luptă să facă faţă valului de migranţi care fug din Orientul Mijlociu de război şi sărăcie şi încearcă să tranziteze regiunea pentru a ajunge în vestul Europei, scrie Reuters.

Peste 4.000 de migranţi au intrat în Ungaria în cursul zilei de vineri, a anunţat un responsabil de la Budapesta. Până la lăsarea serii, 3.000 de migranţi au fost înregistraţi, însă numărul acestora a crescut în câteva ore pentru a atinge 4.400 de persoane la ora locală 22.00 (20.00 GMT), a informat un consilier din cadrul guvernului, Gyorgy Bakondi.

Oficialul ungar a mai anunţat că un tren croat, care a transportat 800 de migranţi în Ungaria, a fost însoţit de 40 de poliţişti croaţi înarmaţi, fapt pe care l-a calificat ca „incident de frontieră fără exemplu”.europa

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

Dulcețurile și murăturile pregătite în comuna Desa, produse tradiționale atestate

Murăturile, compotul sau dulcețurile pregătite în comuna Desa, de către cei care fac parte din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + seven =

%d blogeri au apreciat: