Home / Actualitate / ALERTA MAXIMA ! Teroristi prinsi la intrarea in Romania . Se indreptau catre Bucuresti !

ALERTA MAXIMA ! Teroristi prinsi la intrarea in Romania . Se indreptau catre Bucuresti !

Doi bărbați din Marea Britanie condamnați pentru terorism au fost prinși într-un tren care se îndrepta spre România. Unul dintre ei nu avea asupra sa niciun document și le-a prezentat oamenilor legii doar Coranul.

Cei doi britanici au fost reținuți de polițiștii din Ungaria la bordul unui tren internaţional care circula spre Bucureşti. Ambii bărbați erau condamnați pentru finanţarea terorismului, conform MTI.
Britanicii au fost reţinuţi sâmbătă, într-un tren internaţional care trecea prin Lokoshaza (estul Ungariei) şi se îndrepta spre Bucureşti, a precizat ORFK pe site-ul său, potrivit Mediafax.

Cetăţenii britanici au petrecut 18 luni, respectiv trei ani şi jumătate în închisoare, pentru finanţarea actelor teroriste. Ei au fost eliberaţi în 2009, cu condiţia să nu părăsească teritoriul Marii Britanii în următorii zece ani decât cu permisiunea specială a autorităţilor.

În momentul în care au fost verificaţi în trenul care se îndrepta spre România, cei doi nu au putut prezenta documente valide care să dovedească cetăţenia lor sau dreptul de şedere în Ungaria. Unul dintre ei avea un permis de conducere britanic, dar celălalt nu le-a putut prezenta poliţiştilor ungari decât Coranul, precizează comunicatul ORFK.

În România, Sistemul Naţional de Alertă Teroristă se menţine la nivelul „Albastru-precaut”, potrivit SRI. Acest nivel înseamnă că există un risc scăzut de producere a unui atentat terorist.

„Până în prezent nu există informaţii care să ducă la o legătură între evenimentele din Franţa şi riscuri la adresa securităţii naţionale. Monitorizăm şi întreprindem acţiuni specifice care se impun în astfel de situaţii”, precizează SRI într-un comunicat.teroristi

Facebook Comments

Despre slasher

Check Also

DSUP are un nou director

De cateva zile DSUP are un nou director . Acesta este Toncea Dan si este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven − 2 =

%d blogeri au apreciat: