Home / online / Alegerea jucariilor potrivite pentru copilul tau
jocuri toysmall educative

Alegerea jucariilor potrivite pentru copilul tau

Exista atat de multe jucarii, iar jonglarea asupra nevoilor si dorintelor copilului impreuna cu publicitatea si influentele acestora asupra educatiei acestora poate fi dificila. Dar cele mai bune jucarii pentru copii nu sunt intotdeauna cele mai potrivite,  ele fiind cele care stimuleaza imaginatia copilului tau.

Jucariile pot fi o modalitate excelenta de a petrece timp alaturi de copilul dumneavoastra si de a participa la dezvoltarea acestuia. Cele mai bune jucarii pentru copii sunt jucariile pe care acestia le pot utiliza in multe moduri , acele jucarii educative aici care incurajeaza copilul sa-si foloseasca abilitatile,  imaginatia, creativitatea, etc.

Jucariile de acest gen sunt:

  • blocuri – intr-o zi copilul le foloseste pentru a construi un turn, iar a doua zi el ar putea aduce blocul la ureche si sa pretinda ca este un telefon
  • bile – sunt perfecte pentru motricitate, putand fi rotite, tinute in mana pur si simplu sau aruncate;
  • cutii de carton – copilul dumneavoastra poate pretinde ca sunt cuptoare, masini, barci, case de papusi si multe alte lucruri pe care si le imagineaza;
  • hartie colorata, autocolante, creioane si marcaje lavabile prin care copilul poate crea diverse.

 

Nu trebuie intotdeauna sa cumperi jucarii. Articolele de uz casnic de zi cu zi, cum ar fi vase, tigai, recipiente din plastic, cosuri, obiecte vestimentare se pot transforma adesea in jucarii. Asigurati-va ca toate articolele de uz casnic cu care se joaca copilul dumneavoastra nu prezinta nici un pericol, evitati obiectele ascutite sau obiectele mici care ar putea provoca incidente.

Multe jucarii au informatii referitoare la varsta pentru care sunt potrivite pe ambalajul lor. Acest lucru poate fi util, ajutandu-va sa va faceti probabil o idee mai buna despre ce sa alegeti. Informatiile referitoare la intervalul de varsta pot fi importante pentru siguranta – de exemplu, cand jucariile contin parti mici pe care un copil le poate inghiti. In aceste cazuri, este bine sa urmati informatiile recomandate privind intervalul de varsta.

Pentru bebelusul tau, cea mai buna „jucarie” esti tu, ingrijitor sau alt membru apropiat al familiei. Copilul dumneavoastra se va bucura sa priveasca, sa va asculte vocea si pur si simplu sa fie cu voi. Chiar si activitatile precum ascultarea muzicii sunt mai distractive atunci cand tu si copilul tau le faceti impreuna.

 

Copiii in varsta isi doresc adesea sa rezolve problemele si sa-si foloseasca imaginatia. Puzzle-urile sau jocurile prin care copilul dumneavoastra  se joaca cu altii sunt, de asemenea, alegeri bune. Tu esti persoana care decide ce jucarii sunt bune pentru copilul tau si care sunt cele mai potrivite fie ca vorbim de cele de tip educativ sau de jucarii exterior.

Jucariile publicitare sunt deseori concepute pentru a promova un anumit tip de joc bazat pe un film sau un program TV. Acest lucru nu le face neaparat jucarii proaste, dar acestea ar putea limita optiunile de joc pentru copilul tau. Acest lucru se poate intampla daca copilul dumneavoastra  joaca numai cu aceste jucarii pentru a copia ceea ce se intampla in emisiunile TV, mai degraba decat sa-si foloseasca imaginatia.

Modul in care copilul utilizeaza o jucarie este adesea mult mai important decat jucaria in sine in determinarea efectului pe care jucariile respective le au asupra dezvoltarii copilului.

 

Vezi mai multe pe: https://www.toysmall.ro/

Despre slasher

Check Also

3gifts.ro

Cadourile cu notorietate – cum se câştigă teren din nota personalizată a micilor atenţii

În ultimii ani, se observă un interes crescut în ceea ce priveşte cadourile personalizate. Au …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *