Primaria localității Seaca de Câmp încurajeaza si stimuleza nașterea copiilor

0
1418

Rata natalității în Dolj este extreme de scăzută, cu o medie de 8 nou-născuți la 1.000 de locuitori. În unele localități, nu există absolut deloc spor natural, asta pentru că numărul deceselor este mult mai mare decât al nașterilor.

Pentru a stimula tinerele familii să aducă pe lume copii,primarul din Seaca de Camp, a reușit să convingă consiliul local să voteze acordarea unor stimulente financiare pentru fiecare nou-născut,scrie Ziarul de Craiova.

 “Situația este îngrijorătoare în comuna noastră pentru că este departe de oraș. Într-un an se înregistrează mai puțin de zece nașteri, astfel că ne-am gândit să sprijinim familiile care reușesc să aducă un copil pe lume. Pentru fiecare nou-născut vor primi câte 1.000 de lei, doar dacă au domiciliul în localitate. Deocamdată nu putem să oferim acești bani pentru că încă nu avem buget, dar apoi o să facem plățile către părinți. Avem un singur nou-născut până acum, de la începutul anului, dar sperăm că o să mai fie”, a declarat Iulică Băloi, primarul localității Seaca de Câmp.

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here