Interventii chirurgicale oftalmologice la Spitalul Municipal Calafat

  0
  547
  Tinereţe, entuziasm, răbdare, delicateţe, empatie, profesionalism, acestea sunt cuvintele care o definesc pe doamna Dr. Dan Alexandra, medic specialist oftalmologie, angajată, la finele anului trecut , în Spitalul Municipal Calafat.
  Pentru pacienţii cu afecţiuni oftalmologice, cronice sau acute, sosirea medicului specialist oftalmolog la Calafat a fost ca o gură de aer proaspăt, aşa încat, programările pentru consultaţii, la cabinetul de oftalmologie din ambulatoriul spitalului, curg, incă din primele zile de activitate a doamnei doctor.
  Zilnic, sunt examinaţi şi primesc ingrijiri de specialitate, aproape 30 de pacienţi cu probleme oftalmologice.
  Spitalul Municipal Calafat deţine toate dotările specifice , necesare atat pentru examinarea pacienţilor şi diagnosticarea afecţiunilor, cât şi pentru realizarea intervenţiilor chirurgicale oftalmologice, astfel ca pacienţii care au necesitat intervenţii chirurgicale oftalmologice, au putut beneficia de acestea, in regim ambulatoriu.
  In curând, tânăra dr. Dan Alexandra, va efectua , la Spitalul Municipal Calafat, în regim de spitalizare de zi, intervenţii chirurgicale pentru tratamentul cataractei ( facoemulsificare cu implantare de cristalin).
  Cataracta este o afecţiune oftalmologică, ce constă în opacizarea progresivă a cristalinului. Percepţia imaginilor este confuză, datorită inceţoşării vederii. Este o boală comună, legată de procesul de imbătrânire,
  ce afectează mai mult de jumătate dintre persoanele cu vârsta peste 60 de ani (cataractă senilă), dar poate să se manifeste după naştere, sau in primii ani de viaţă (cataracta congenitală), în urma unor traume ale ochiului (cataracta traumatică), la diabetici, sau in urma expunerii excesive la razele soarelui. Reprezintă cea mai importantă cauză de orbire, sau de deteriorare a văzului, în toată lumea. Singurul tratament de soluţionare este intervenţia prin microchirurgie a cataractei.
  Se spune că „ochii sunt ferestre către suflet”, iar Calafatul are, de acum, medicul care ţine aceste „ferestre deschise.”
  Îi uram bun venit şi succes!
  Facebook Comments

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here