Prima interventie chirurgicala laparoscopica la Spitalul Municipal Calafat

  0
  329
  În primele zile ale acestui an, medicii calafeteni scriu istorie in viaţa medicală locală, realizând cu succes prima intervenţie chirurgicală laparoscopică, la Spitalul Municipal Calafat.
  Echipa de medici temerari a fost alcatuită din Dr. Dorin Stelian Niţă, Dr. Ciprian Vîrtosu, Dr. Luminiţa Voiculescu, Dr. Dimitriu Anca.
  Chirurgia laparoscopică reprezintă o tehnică specială, modernă, de practică chirurgicală, ce se realizează prin incizii foarte mici la nivelul abdomenului, folosind instrumente specifice. Un instrument subtire, numit laparoscop, este introdus in cavitatea abdominală si ofera medicului o imagine extrem de clară, pe un monitor tv, din cavitatea abdominală. Laparoscopia este intervenţia chirurgicală ideală pentru pacient, recuperarea fiind mult mai rapidă, complicaţiile operatorii si durerea postoperatorie mult diminuate, cicatrici
  minime.
  Spitalul Municipal Calafat a achiziţionat linia laparoscopică in cursul anului 2018 din fonduri
  provenite de la bugetul local (330000 lei) si venituri proprii ale spitalului (330000 lei ) şi are, la ora actuală, medici specializaţi in chirurgia generală laparoscopică, dar şi in chirurgia ginecologică laparoscopică, putând oferi pacienţilor săi această metodă de tratament chirurgical, modernă, minim invazivă.
  Dacă, în urmă cu câţiva ani, acest lucru părea doar o nazuinţă, astăzi este o realitate de care pot beneficia pacienţii trataţi în Spitalul Municipal Calafat.
  Felicitări tuturor celor care au făcut posibil acest lucru şi mult succes medicilor noştri!
  Facebook Comments

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here