FANTASTIC ! Un tanar din Calafat vrea sa produca rulote dupa un concept propriu si inovator ! Productia va fi realizata la Calafat !

  0
  394

  Asteptand mereu investitori care sa vina si sa salveze Calafatul , tindem in permanenta sa ii uitam pe aceia care sunt aici si care il tin pe linia de plutire .

  Exemplul de azi este unul special pentru ca nu are investitii in agricultura , in comert sau alimentatie publica ci investeste in tehnologie . Probabil nimeni nu stie ca un tanar calafetean a dezvoltat in ultimii ani o puternica afacere sub brandul SmarSoft . Numele sau este Ovidiu Iordache si este mai putin cunoscut deoarece nici nu umbla cu masini puternice si nici nu face parada cu veniturile sale .

  Compania construita de acesta lucreaza acum la o rulota care este un concept binecunoscut dar care insa prevede cateva functionalitati originale .

  Conform lui Ovidiu Iordache s-a pornit “ de la ideea de a crea o rulota complet diferita, care sa poata fi transformata usor pentru mai multe tipuri de aplicatii utilitare, folosind materiale de cea mai buna calitate. De ex: dispensar mobil, cabinet medical pentru prelevare sange, cabinet stomatologic, cabinet oftalmologic, cabinet veterinar, showroom mobil, rulota de prim ajutor, coafor mobil, magazin mobil, rulota fast food, etc… “

  “Prototipul a fost inceput acum doi ani, dupa ce mi-am cumparat o rulota recreationala. Acela a fost momentul in care am considerat ca “este loc” in acest domeniu pentru ceva special, inovativ. Proiectul este dezvoltat de firma SmarSoft Electronic, din resurse proprii. In mod special, am dedicat o hala de productie numai pentru acest proiect. Tehnicienii care lucreaza efectiv la prototip isi folosesc experienta in electronica si mecanica dobandita de-a lungul timpului in productia de afisaje cu LED-uri. Rulota este o provocare si suntem siguri ca o sa-i facem fata cu succes !”

  Una dintre noutatile acestei rulote este: podeaua dubla (podea tehnica si podea principala) – datorita faptului ca toate dispozitivele electronice si mecanice care asigura utilitatile rulotei sunt intre cele doua podele, rezulta un spatiu de aprox 3m x 2,15m, gol, si poate fi configurat in functie de aplicatia dorita. A doua zona, separata cu o usa de zona “open space”, asigura cazarea a doua persoane si include baie, dus, doua paturi si spatii de depozitare. Pe timp de noapte se poate incalzi/raci doar zona de dormit, rezultand o economie considerabila de combustibil/energie si marind automat autonomia.

  Constructiv, o alta noutate este structura de rezistenta originala 100% realizata din profile extrudate din aluminiu. Creatia matritelor pentru aceste profile ne apartine. Orice perete al rulotei se poate monta/demonta separat, fara a dezasambla restul rulotei.

  O rulota standard are o singura podea, pe care sunt pozitionate toate dispozitivele, limitand astfel posibilitatea unei configuratii flexibile.

  De asemenea, intre cele doua podele exista si un spatiu generos de depozitare de aprox 1,3m x 2,1m x 0,3m.

  Panouri fotovoltaice proprii – marca SmarSoft.

  Structura si izolatia acestei rulote sunt dimensionate pentru o utilizare in orice conditii atmosferice, fara pierderi mari de energie.

  Proiectul acestei rulote este proprietar SmarSoft. Am creat toate matritele pentru profilele din aluminiu care alcatuiesc structura de rezistenta a rulotei. Inovatia nu se opreste aici. Intregul concept al rulotei AMOS T500 este unic.

  Iluminatul este realizat utilizand solutii OSRAM de ultima generatie.

  CALITATEA:

  Sasiul ales este unul de ultima generatie si este produs de cea mai mare firma din lume: AL-KO. Peretii sunt ranforsati cu batoane din PVC, in loc de lemn (ca la multe rulote clasice), astfel ca structura de rezistenta a lor nu putrezeste niciodata. Laminatele din firba de sticla sunt de cea mai buna calitate. Pentru o izolatie buna am folosit XPS in loc de EPS.

  Peretii sunt realizati 100% de noi, cu ajutorul unei prese speciale, pe care am realizat-o in regie proprie.

  Aluminiul este extrudat la Hydro, cel mai mare producator din Europa de profile din aluminiu. Echipamentele electrice si electronice, de incalzire, etc., sunt din categoria de top.

  Este o rulota „long life”, care nu necesita decat intretinere de baza.

  DESPRE BUSINESS:

  Momentan suntem in faza de prototip. Proiectul este finalizat, iar 80% din aceasta rulota este deja realizat fizic. Preconizam ca in aprilie 2019 o sa fie gata acest prototip si o sa-l omologam la RAR.

  Urmatoarea etapa ar fi sa amenajam un spatiu de productie de aprox 1.000mp si sa formam o echipa de minim 20 de oameni, pentru a putea produce aprox 60-70 buc/an. In urmatorii ani speram sa putem creste productia, respectiv numarul de angajati.

  DE CE RULOTE?

  In Romania sunt cativa producatori mici de remorci/rulote utilitare simple. La nivel european, marii producatori de rulote sunt axati pe versiunile recreationale, nu pe cele utilitare. Segmentul de rulote customizate nu este acoperit suficient, de aceea pretul unei astfel de rulote este extrem de mare si optiunile sunt limitate.Se pot amenaja astfel de dispensare mobile in 2-3 rulote de acest tip. Este mult mai ieftin sa cumperi cateva rulote (sau chiar una) decat sa faci cladiri, sa cumperi terenuri, etc..

  Rulota AMOS T500 este complexa, si ofera o baza solida care sa poata fi configurata in functie de aplicatie. Incercam sa ne afirmam prin inovatie si calitate.

  Ce este insa de fapt Rulota AMOS T500 – „Made in CALAFAT” ?

  Sasiu: AL-KO

  Dimensiuni, mase, roti:, etc..:

  Lungime totala (cu protap): 6,5m

  Lungime rulota: 5,1m

  Latime: 2,25m

  Inaltime: 3,05m

  Masa rulota: 1300kg – 1400kg (in functie de dotari)

  Masa maxima admisibila: 1500kg

  Dimensiuni roti: 185 R14C

  Dimensiuni jante: 5 1/2 J x 14

  Nr podele: 2

  Izolatie:

  • podele: 30mm si 60mm XPS
  • pereti: 30mm XPS
  • plafon: 60mm XPS

  Material pereti exterior + interior: laminat din fibra de sticla de 1,6mm respectiv 1.1mm

  Podea principala: laminat fibra de sticla de 2mm + covor PVC

  Podea secundara (tehnica): tego de 6.5mm

  Dotari:

  Nr paturi: 2 buc

  Nr ferestre: 7 buc

  Usi: 1 usa exterior + 1 usa interior (intre cele doua zone) + 1 usa baie + 1 usa cabina de dus

  WC Dometic + sistem SOG filtrare miros

  Chiuveta

  Rezervor apa 75L

  Rezervoare apa murdara: 2 buc

  Cabina de dus separata

  Boiler 10L, 230V~

  Incalzire WEBASTO + rezervor motorina 9L

  Aer conditionat DOMETIC

  Frigider cu compresor DOMETIC

  Invertor 1200W

  Panouri fotovoltaice 400 – 800W (marca SmarSoft)+ charger MPPT

  Acumulator 100Ah/200Ah GEL/AGM/LiFePo4

  Incarcator Victron acumulatori de la reteaua de 230V~

  Sistem Victron incarcare acumulatori de la alternatorul masinii in timpul mersului

  Sursa separata de 24V, 60W

  Iluminat eficient – LED OSRAM interior/exterior.

  Spatii de depozitare iluminate cu benzi LED OSRAM.

  Mover

  Impartire:

  • o zona libera de aprox 3000mm x 2150mm care poate fi amenajata in functie de destinatia rulotei.
  • o zona separata, cu 2 paturi suprapuse, cabina cu wc+chiuveta si cabina de dus + zone de depozitare.

  Ca intotdeauna in spatele oricarei asemenea investitii stau oamenii iar dincolo de investitiile in tehnologie , oricat de performanta este aceasta , cea mai importanta investitie este investitia in oameni iar Ovidiu Iordache este un asemenea exemplu .


  Facebook Comments

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here