Merita sutele de medalii luate de judoka calafeteni macar o treime din bugetul clubului de fotbal aflat in divizia a parta ?

  0
  257

  Nu de mult , ecranele televizoarelor au explodat cand un tanar ajungea la Buenos Aires , campion olimpic universitar !Surpriza era ca acel baiat pe nume Adrian Sulca era din Calafat si invatase tainele acestui sport de la profesorul Alexandru Pop .

  In ciuda tuturor acestor performante uluitoare sub forma a sute de medalii la concursuri nationale si internationale , judo-ul a fost mereu ruda saraca a fotbalului , comunitatea alocand maxim 10% din fondurile alocate pentru fotbal .

  In ultimii ani pe masura ce bugetul de investitii al Calafatului scadea , bugetul clubului crestea ca in povesti . Cu alocarile de la finalul acestui an , bugetul clubului aflat in divizia D este de aproape 3 miliarde lei ( cel mai mare din seria Calafatului ). Vom prezenta anul viitor cum este cheltuit acest buget in cadrul clubului – care sunt cheltuielile de personal , cheltuielile de deplasari , cheltuielile materiale si de unde s-au facut acestea . Cu o medie de 100 de spectatori si cu o conducere in jurul careia roiesc tot felul de persoane de la personal MAI pana la bagatori de seama , cea mai mare performanta a acestui club ar putea fi promovarea in divizia a treia unde bugetul ar fi cel putin dublu iar sansele de a nu retrograda in anul urmator ar fi infime .

  In timp ce Dunarea Calafat duce lupte eroice cu Flacara Motatei , Tractorul Cetate , Unirea Vela sau Vanatorul Desa pentru un buget de aproape 3 miliarde , campionul nostru olimpic de la buenos Aires primeste din partea Consiliului Local fabuloasa suma de 4.000 de lei iar tot judo-ul calafetean incununat de sute de medalii primeste alocatii de 10-20.000 lei pe an . In aceste conditii din bugetul de trei miliarde dedicat clubului de fotbal merita ” rupt ” un miliard pentru fabrica de campioni a judoului calafetean ?

  Facebook Comments

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here