Vești de ULTIMĂ ORĂ de la meteorologi – Frig sau ninsori? Cum va fi vremea în luna decembrie

  0
  254

  ANM a emis prognoza meteo pe luna decembrie. Conform meteorologilor, în luna decembrie sunt așteptate fenomene meteo diversificate.

  „ANM subliniază faptul că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

  Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

  Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice și la munte, iar în extremitatea sudică a țării acestea se vor situa ușor sub cele normale. În restul teritoriului temperaturile vor fi în general apropiate de cele specifice la această dată.

  Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această săptămână vor fi mai ridicate decât cele normale ale perioadei, excedent ce va fi mai pronunțat în nord-vestul teritoriului. În restul țării regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel climatologic normal pentru această perioadă.

  Săptămâna 10.12.2018 – 17.12.2018

  Temperatura aerului va avea valori în general în jurul mediilor climatologice ale intervalului, posibil ușor mai ridicate în vestul, nord-vestul și centrul țării.

  Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal al perioadei, în cea mai mare parte a țării.

  Săptămâna 17.12.2018 – 24.12.2018

  Temperatura aerului va avea valori în apropiate de normele climatologice ale acestei săptămâni în regiunile estice, sudice și sud-estice. În restul țării valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei.

  Regimul pluviometric va fi în general deficitar în sudul, estul și sud-estul țării, iar în rest va fi apropiat ce cel normal al acestei săptămâni.

  Săptămâna 24.12.2018 – 31.12.2018

  Mediile valorilor termice se vor situa peste cele normale, specifice perioadei, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în acest interval vor fi apropiate de cele normale ale perioadei, pe întreg teritoriul României.

  Facebook Comments

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here